Знайомство студентів з історією Національного університету біоресурсів і природокористування України

9 квітня 2024, 23:54

   Під час відвідування музею НУБіП України 11 березня 2024 р. студентами факультету ветеринарної медицини були отримані незабутні враження від захоплюючої розповіді ученого секретаря, к.пед.н. Чумак Т. М., що відкрила перед нами широкий світ історії та досягнень у сфері сільського господарства та ветеринарної медицини.

   Почавши з доби неоліту та трипільської культури студенти дізналися, як велося землеробство та тваринництво, які методи використовували для обробки землі та утримання тварин, і як ці процеси еволюціонували з плином часу. Це була захоплююча подорож в минуле, з якої студенти краще зрозуміли, які труднощі доводилося долати селянам та фермерам.
   Далі розповідь  Т.М. Чумак була про створення Національного університету біоресурсів і природокористування України та факультету ветеринарної медицини, зокрема. Вони дізналися, що у 1920 році факультет ветеринарної медицини був заснований на базі Київського політехнічного інституту, що стало важливим кроком у розвитку ветеринарної науки в Україні.
   Важливою частиною нашої екскурсії було вивчення видатних випускників НУБіП, які зробили значний внесок у розвиток ветеринарної медицини та сільського господарства. Студенти були вражені їхніми досягненнями та величезним впливом на розвиток сфери.
   Розповідь екскурсовода завершилася оглядом міжнародних зв'язків та досягнень НУБіП як у науковому полі, так і на міжнародній арені. Студенти відчули гордість за наш університет та були надзвичайно вражені його впливом на розвиток аграрної науки і освіти.
   Захоплююча подорож в минуле та сучасність у світі сільського господарства і ветеринарної медицини залишила незабутні враження в наших серцях та поглибила наше розуміння важливості цих галузей у нашому житті.
 
Щиро вдячні директору музею – Поливач Марії Анатоліївні
та екскурсоводу – Чумак Тетяні Миколаївні !!!
 
Микола Маринюк 
к. вет.н., старший викладач 
кафедри терапії і клінічної діагностики
куратор 1 курсу 6 групи
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook