Магістрам — гостьова лекція менеджера маркетингової підтримки напрямку насіння компанії BASF Євгена Качури

16 квітня 2024 року

  Висока конкуренція претендентів на ринку праці спонукають заклади вищої освіти до пошуку шляхів сучасної ефективної підготовки фахівця, який відповідатиме вимогам роботодавця. Одним з активних методів навчання є гостьові лекції, які вже стали доброю традицією на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, сприяючи налагодженню співробітництва між закладами, виробничниками та науковцями.
  Магістрам спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» освітніх програм «Захист рослин», «Карантин рослин» була запропонована гостьова лекція від представника компанії BASF, кандидата сільськогосподарських наук, менеджера маркетингової підтримки напрямку насіння Євгена Качури. Інформація, запропонована лектором стосувалася навчальних дисциплін «Управління чисельністю комах-фітофагів» та «Інтегрований захист рослин». Перед початком лекції доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин Людмила Кава наголосила, що лекція спрямована на формування фахових компетентностей для майбутньої професійної діяльності. До лекції «Технологія захисту сої» долучилися і викладачі кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин.


  На початку лекції Євгеній розповів, що BASF — найбільший у світі хімічний концерн. Великий портфель пропозицій компанії включає хімікати, пластмаси, спеціальні продукти, засоби захисту рослин, рішення для аграрної області, а також нафту і природний газ. В Україні BASF має власні дослідницькі центри, підтримує різні проекти — розвиває дуальну освіту, працює над впровадженням програми по фортифікації продуктів харчування, реалізує дитячий освітній проект Kids 'Lab.


  На лекції були розглянуті питання застосування гербіцидів, інсектицидів та фунгіцидів для ефективного захисту посівів сої та отримання високих врожаїв. У сучасних технологіях вирощування сої захист культури від бур’янів значною мірою вирішується шляхом використання гербіцидів. Система застосування гербіцидів компанії BASF у посівах сої передбачає внесення ґрунтових (базових) і післясходових (страхових) препаратів. На сьогодні виробники приділяють значну увагу системі застосування страхових гербіцидів у посівах сої, оскільки в період вегетації культури легше визначитись із забур’яненістю поля, а відтак, виходячи з видового складу бур’янів, є цілком реальна можливість вибрати найкращий за ефективністю гербіцид і одночасно за потреби провести захист від шкідників і хвороб. Також лектор розповів про тонкощі приготування бакових сумішей препаратів та особливостей їх внесення, детально зупинився на виборі препаратів за певних умов (наявність одного виду шкідника або декількох), також наголосив про строки проведення обробок та можливості проведення крайових обробок полів.

  Завдячуючи високому професіоналізму, компетентності та ораторській майстерності спікера лекція викликала неабиякий інтерес у слухачів та цікаву дискусію, до якої приєднався і професор Микола Доля.

  З цікавістю магістри сприйняли інформацію, що компанія BASF має програму стажування для випускників аграрних вузів і саме наші випускники (Скакун Юлія) факультету захисту рослин, біотехнологій та екології після проходження цієї програми стали його колегами. Окрім цього, Євген Качура — випускник нашого факультету, це наочний приклад побудови успішної кар’єри після отримання диплома спеціальності 202 «Захист і карантин рослин».

 


  Магістри 1 року навчання факультету захисту рослин, біотехнологій та екології та колектив кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин щиро вдячні Євгену Качурі за фахову і цікаву гостьову лекцію.

 

Оксана Сикало,
доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook