Гуманітарії долучаються до молодіжних ініціатив міста Києва

16 квітня 2024 року
Молодь – динамічна соціально-демографічна група населення, віком 14-35 років. В умовах війни для України важливо, як ніколи, дати майбутнє громадянській позиції молоді. Зберегти молодь – це вберегти фізично, розвивати інтелектуально, подбати про здоров’я (фізичне, психічне, соціальне), розробляти та реалізувати програми підвищення народжуваності, створити умови для працевлаштування та повернення в країну (у тому числі навчання онлайн в українських закладах освіти, тих, хто за кордоном і ще не повернувся), залучення молоді на регіональному рівні до підприємницької та управлінської діяльності тощо.
 
З метою представлення та захисту громадянських, політичних, соціальних та економічних прав української молоді у 2015 році створено Національну молодіжну раду України, що об’єднує значну частину молодіжних громадських організацій та з квітня 2021 року та є повноправним членом Європейського молодіжного форуму, на якому репрезентує інтереси молоді України на міжнародному рівні.
 
 
   
Важливою ознакою демократичного суспільства є розвиток громадських організацій, ініціатив та включення їх у процеси прийняття рішень як на місцевому, регіональному, так і загальнонаціональному рівнях. Для цього потрібні молоді, енергійні, активні лідери. Саме таких плекають на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. Свідченням є актив Молодіжної ради міста Києва, яку очолює наш випускник спеціальності «Соціальна робота» – Вадим Братчиков. Окрім Вадима активну участь у молодіжному житті столиці беруть студенти і випускники інших спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України.  
 
  
 
Нещодавно Київською Міською Молодіжною Радою / Kyiv City Youth Council проведено інноваційний коворкінг «Money Week Forum», який гостинно прийняв у своїх стінах iHUB м. Києва. До панельної дискусії на тему «Умови навчання та вплив воєнних дій на освіту» долучилася завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації НУБіП України – Ірина Сопівник. Ірина Віталіївна розповіла молоді м. Києва про НУБІП України, можливості для навчання, особистісного та професійного розвитку.
 

У ході дискусії обговорили питання емоційно-психологічного стану дітей і молоді під час війни, труднощів із якими їм доводиться стикатися, особливостей організації освітнього процесу, профілактики емоційного вигорання, вмотивованості здобувачів та науково-педагогічних працівників до навчання і викладання, державної і грантової підтримки закладів освіти в умовах війни.  Також поділилися досвідом організації навчального процесу в період повітряних тривог,  методиками релаксації та реабілітації учасників освітнього процесу, функціонування Центру соціально-психологічної реабілітації при кафедрі соціальної роботи та реабілітації. У ході невимушеної дискусії учасники коворкінгу обмінювалися досвідом, дискутували, ставили безліч запитань, відповідали на них. І непомітно продискутували «каву брейк» і перерву.
 
 
 
 
 
Пишаємося нашою талановитою, активною, цілеспрямованою молоддю. Віримо, що тільки об’єднання спільних зусиль представників різних груп населення, професій, поглядів може привести до справедливого миру і Перемоги! Сподіваємося, що через рік будемо обговорювати із молоддю Києва не особливості навчання під час повітряних тривог, а питання відновлення країни, повернення збагаченої європейським досвідом працездатної і креативної молоді задля розбудови України!
 
 Вікторія БУДЕГАЙ,
асистент кафедри соціальної роботи та реабілітації

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook