Участь в XXVII Міжнародній науково-технічній конференції «Геофорум-2024»

15 квітня 2024, 9:05

10-12 квітня 2024 року в селищі Брюховичі Львівської міської об’єднаної територіальної громади відбулась XXVII Міжнародна наукова-технічна конференція «Геофорум-2024». Цього року захід зібрав рекордну кількість учасників: більше трьох сотень науковців і фахівців з України, Польщі, Литви, Німеччини у сферах геодезії, землеустрою, фотограмметрії, геоінформаційних технологій та дистанційного зондування Землі. В межах конференції працювала виставка новітніх геодезичних приладів та п’ять секцій за такими напрямами науково-технічних досліджень:

  • геодезія, геодинаміка, приладобудування;
  • фотограмметрія, картографія, ГІС, технології з БПЛА;
  • інженерна геодезія, геодезичний моніторинг у будівництві;
  • кадастр, землеустрій, оцінка нерухомості;
  • військові геодезичні та GIS-технології.

Кафедру геоінформатики та аерокосмічних досліджень Землі НУБіП на конференції представляла доктор філософії Примак Лідія Василівна з доповіддю: «Концептуальне моделювання бази геопросторових даних для радіочастотного планування телекомунікаційних стільникових систем». Ефективне використання геопросторових даних неможливе без технологій систем керування базами даних. Лідія Василівна процес формування бази геопросторових даних для радіочастотного планування стільникових телекомунікаційних систем (РПТСС) представляє у вигляді системної моделі. Ця модель відображає перетворення звичних для нас цифрової моделі рельєфу та класів векторних топографічних об’єктів у набори геопросторових даних для забезпечення РПТСС, що надалі зберігатимуться в базі геопросторових даних з відповідними метаданими. Схема концептуальної моделі бази геопросторових даних для РПТСС подана Лідією Василівною згідно з уніфікованою мовою моделювання UML, тези доповіді подано у Матеріалах конференції за посиланням.

В рамках конференції було представлено багато цікавих та корисних доповідей, присвячених геоінформатиці, землеустрою та дистанційному зондуванню Землі, серед яких: Модернізація державного контролю (нагляду) за використанням та охороною земель: перспективи використання інформаційних продуктів дистанційного зондування Землі (Євсюков Т.), Шляхи розвитку національної системи геодезичного відліку (Карпінський Ю.), Моделювання показників масової оцінки земель в Україні: напрями реалізації пілотного проекту (Мартин А.), Інфраструктурний підхід до геоінформаційного забезпечення оцінювання нерухомості (Мамедов З.), Моніторинг стану використання земель сільсько-господарського призначення засобами дистанційного зондування на прикладі республіки Північна Македонія (Хлян Я.), Класифікація інтерактивних функцій як інструмент для розробника електронного атласу (Краковський С.) та інші.

Дякуємо організаторам конференції за чудову компанію та можливість подискутувати на професійні, науково-виробничі теми в такий нелегкий для України час. Віримо у перемогу та сподіваємось на повторну зустріч через рік.

Лідія Примак,

асистент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook