Бінарне заняття з дисциплін «Бухгалтерський облік» та «Теорія бухгалтерського обліку» із залученням головного бухгалтера ТОВ «Гадз Агро»

18 квітня 2024 року

Сучасний період розвитку нашого суспільства потребує якісно нового рівня освіти, зокрема – використання інноваційних методів викладання фахових дисциплін у ЗВО, серед яких особливо важливим є залучення до проведення аудиторних занять професіоналів-практиків та представників роботодавців. З цією метою 16 квітня 2024 року доценткою кафедри обліку і аудиту Орестою БОДНАР та старшою викладачкою кафедри обліку і аудиту Іриною СТЕМКОВСЬКОЮ було проведено бінарне лекційне заняття з дисциплін «Бухгалтерський облік» та «Теорія бухгалтерського обліку» на тему «Облік праці та її оплати» для здобувачів вищої освіти 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальностей «Економіка», «Менеджмент» і «Облік і оподаткування» із залученням головного бухгалтера ТОВ «Гадз Агро» Ігоря ЛУЦІВА.

У бінарній лекції навчальний матеріал теми подавався здобувачам вищої освіти з відображенням цікавої презентації, живого діалогічного спілкування двох викладачів-лекторів кафедри обліку і аудиту та фахівця-практика.

Під час бінарного заняття обговорювалося ряд питань щодо праці та її оплати. Зокрема, розглянуто економічний зміст і завдання обліку оплати праці; форми і системи оплати праці; документальне оформлення обліку персоналу, відпрацьованого часу та розрахунків з оплати праці; синтетичний і аналітичний облік розрахунків з оплати праці; порядок розрахунку і оподаткування заробітної плати; нарахування і облік допомоги з тимчасової втрати працездатності та відпускних.

   В якості спікера до практичної складової приєднався в онлайн режимі головний бухгалтер ТОВ «Гадз Агро» Ігор ЛУЦІВ, який розповів про політику та діяльність підприємства, його  функціонування і професійне зростання, окресливши основні вимоги ринку праці до формування фахових компетентностей та програмних результатів навчання здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» зі спеціальності «Облік і оподаткування».

У своєму виступі Ігор Мирославович, як практик-бухгалтер представив на розгляд та обговорення цікаві факти фінансово-господарської діяльності підприємства, актуальні питання та найбільш розповсюджені помилки в синтетичному і аналітичному обліку розрахунків з оплати праці, навів багато прикладів з реального життя щодо їх уникнення. Спікер активно ділився власним досвідом та практичними ситуаціями, розповідав про тонкощі порядку розрахунку і оподаткування заробітної плати. Особливо цінною була думка фахівця-практика стосовно нарахування і обліку допомоги з тимчасової втрати працездатності та відпускних. Також спікер розповів про програмні продукти компанії, з якими працює. Варто зазначити, що високий рівень професіоналізму та кваліфікації Ігоря ЛУЦІВА викликали позитивні враження та зацікавленість у присутніх. Студенти з цікавістю прослухали інформацію про випадки помилок в обліку оплати праці, з якими довелося стикнутися лектору за час роботи на посаді головного бухгалтера.

  За підсумком проведеної бінарної лекції, здобувачі вищої освіти були активно залучені до дискурсії, задавали запитання спікеру, на які отримали ґрунтовні відповіді, мали можливість висловити свої думки і сподівання на подальше проведення таких лекцій у закладі вищої освіти.

Висловлюємо щиру вдячність Ігорю ЛУЦІВУ за високий професіоналізм, співпрацю та вагомий вклад у практичну підготовку майбутніх фахівців з бухгалтерського обліку. Зі свого боку, ми докладаємо всіх зусиль, щоб майбутні фахівці – випускники ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» були конкурентоспроможними на ринку праці, гідно виконували свій професійний обов’язок, були гарантами економічної стабільності компаній, особливо в умовах післявоєнного відновлення економіки.

Ірина Стемковська,

старша викладачка кафедри обліку і аудиту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook