Проведено I етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на агробіологічному факультеті

22 квітня 2024 року

Відповідно до наказу ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України (№ 144 від 23.02.2024 р.) 12 квітня 2024 року на агробіологічному факультеті відбувся І етап конкурсу студентських наукових робіт.

   Метою конкурсу є розвиток інтелектуального потенціалу талановитої молоді; активізація та підтримка наукової роботи студентів як найважливішого фактору формування фахівців нового типу; стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, участі у наукових програмах, проектній, конструкторській та інших формах науково-дослідної діяльності; оволодіння ними інноваційними технологіями.

 

   Молоді науковці, які навчаються за спеціальностями 201 "Агрономія" і 203 "Садівництво та виноградарство" представили наукові доповіді та презентації своїх досліджень. Всі представлені на конкурс роботи були підготовлені на актуальні теми, носять науковий характер та мають практичну цінність для виробництва.

   Комісія відмітила, що студентські роботи підготовлені відповідно до вимог Положення про конкурс.

   Результати проведеної оцінки 7 студентських наукових робіт поданих на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт до комісії НДІ рослинництва та ґрунтознавства:

   1. Дипломом І ступеня нагороджений Павло Барабаш,  наук. керівник – к. с.-г. н., Надія Бордюжа. Тема наукової роботи - «Діагностика живлення у критичні періоди росту і розвитку рослин ріпаку за використання методів спектрального аналізу» із галузі знань «Агрономія»;

   2. Дипломом І ступеня нагороджені Олександр Соломуха та Анатолій Незгодюк, які виступили із спільною науковою роботою, наук. керівник – д. с.-г. н., Світлана Каленська. Тема наукової роботи - «Активація насіння ріпаку озимого за передпосівної  обробки» з галузі знань «Агрономія»;

   3. Дипломом ІІ ступеня нагороджена Анастасія Чижик, наук. керівник – к. с.-г. н., Ірина Бобось. Тема наукової роботи - «Вплив елементів технології вирощування на продуктивність та зберігання батату» з галузі знань «Агрономія»;

   4. Дипломом ІІ ступеня нагороджений Микита Рябий, наук. керівник – к. с.-г. н., Віталій Жемойда. Тема наукової роботи - «Оцінка за холодостійкістю вихідного матеріалу кукурудзи з підвищеними показниками якості зерна» з галузі знань «Агрономія».

   5. Дипломом ІІІ ступеня нагороджений Богдан Олійник, наук. керівник – доктор філософії з садівництва та виноградарства, Олександр Гаврилюк. Тема наукової роботи - «Посухо- та жаростійкость сортів та гібридів яблуні колоноподібного типу» з галузі знань «Агрономія».


   6. Дипломом ІІІ ступеня нагороджені Назар Степаненко та Софія Курман, наук. керівник – д. с.-г. н., Дмитро Літвінов. Тема наукової роботи - «Вплив системи обробітку ґрунту на продуктивність сошнику» з галузі знань «Агрономія».


   7. Дипломом ІІІ ступеня нагороджений Дмитро Кириченко, наук. керівник – к. с.-г. н., Володимир Войцехівський. Тема наукової роботи - «Господарська оцінка гібридів кукурудзи середньої групи стиглості та ефективність зберігання зерна в рукавах» з галузі знань «Агрономія».

 

Ми пишаємося успіхами наших студентів і бажаємо їм перемоги у ІІ турі Конкурсу! 

До нових звершень!

 

Роман Жила,
секретар НДІ рослинництва та грунтознавства

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook