День відкритих дверей на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології: гостинно зустрічаємо випускників коледжів й технікумів України!

19 квітня 2024 року
  18 квітня 2024 року НУБіП України й факультет захисту рослин, біотехнологій та екології гостинно зустрів випускників коледжів, технікумів, батьків, викладачів та всіх бажаючих й запросив познайомитися з роботою факультету, дізнатися більше про навчання та перспективи, унікальну територію студмістечка, про кафедри та лабораторії.

 В першій частині заходу з вітальним словом та презентацією про університет до гостей звернувся ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко. Учасники заходу дізналися інформацію щодо особливостей вступної кампанії 2024, познайомилися із Сенатом студентської організації, дізналися про переваги навчання в університеті, можливості творчого та спортивного розвитку. Далі науково-педагогічні працівники факультету захисту рослин, біотехнологій та екології презентували гостям спеціальності, освітні програми, навчальні та наукові експонати, що використовуються на заняттях. Студенти з цікавістю взаємодіяли з експонатами, знайомилися із напрямками роботи факультету, ставили чимало запитань про діяльність факультету. Оскільки, погодні умови не дозволили достатньо прогулятися унікальною територією університету та налитим зеленими барвами Ботанічним садом, гості пообіцяли завітати ще раз.

 

 

 

  Після основної частини декан факультету Юлія Коломієць запросила бажаючих до 4-го корпусу, де гості мали змогу продовжити знайомство з матеріально-технічною базою факультету. Завідувачі кафедр із задоволенням провели для гостей екскурсію корпусом, аудиторіями та лабораторіями, показали, що лабораторії факультету облаштовані сучасним мультимедійним обладнанням, більшість оснащена приладами європейської якості та інструментами необхідними для підготовки магістерських робіт й наукових досліджень. Викладачі факультету розповіли про наукові експерименти, що проводяться в лабораторіях, показали обладнання, експонати, колекції, якими користуються дослідники. Студенти побачили, як працюють мікроскопи, бінокулярні лупи, термостати, ламінарні бокси, переглянули гербарні та фіксовані зразки рослин з ознаками хвороб, побачили колекцію рослин у культурі in vitro, зрозуміли, як проводять діагностику хвороб молекулярними методами тощо.

 

  

 

 

  Юлія Василівна надала актуальну та корисну інформацію щодо вступу-2024, наголосила терміни подачі документів, підкреслила переваги навчання в університеті й на факультеті, наголосила, що у студентів є можливість отримати подвійні дипломи, проходити практику в провідних лабораторіях та компаніях України, а також за межами країни (в Нідерландах, Польщі, Норвегії та ін.), навчатися іноземними мовами, крім того, є можливості для особистого, творчого й спортивного розвитку. Також вона розповіла в якому форматі проходить навчання, лекції, лабораторні, виробничі практики, зазначила, що освіту здобувають, як на денній, так і на заочній формах навчання, на бюджетній та контрактній основі. Особливо детально, Юлія Василівна розповіла про місця та посади працевлаштування після університету, підкресливши, що факультет постійно працює з Радою роботодавців, розширює межі співпраці, допомагає студентам зі стажуванням. Крім того, підкреслила, що всі студенти забезпечені гуртожитком та мають активне різноманітне життя поза навчанням: відвідують спортивні секції, творчі й мистецькі колективи, наукові гуртки, екскурсії й театри.

 

 

 

  Учасники заходу відзначили якість подачі та повноту інформації співробітників факультету, подякували за теплу зустріч. Наприкінці, було багато запитань від аудиторії, яких цікавили цьогорічні умови вступу, умови для пільгових категорій населення, можливість навчання за кошти державного бюджету, вартість проживання в гуртожитку, пріоритетність вибору спеціальності при вступі. Сподіваємося, що нам вдалося зарядити позитивними враженнями та емоціями гостей, зацікавити своєю діяльністю, спеціальностями, надати всю необхідну інформацію, аби випускники зробили правильний вибір!
  Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології на чолі з Юлією Коломієць висловлює подяку всім, хто долучився до організації заходу — директорам, завідувачам, викладачам, зокрема, викладачу-методисту Надії Манішевській ВСП «Боярський фаховий коледж НУБіП України», завідувачу відділення «Аграрний бізнес» Тетяні Костенко ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України»!

 

Наталія Батрак

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook