Диджіталізація в українських аграрних університетах. Продовжуємо співпрацю в рамках проєкту «Digit 3: Data collection and digitalisation with a focus on University Colleges in 2024»

23 квітня 2024 року
Факультет аграрного менеджменту

  Диджіталізація в освіті є невід'ємною складовою сучасного освітнього процесу. Вона забезпечує доступ до інноваційних методів навчання та підвищує ефективність освітнього процесу. Це дозволяє підготовлювати висококваліфікованих фахівців, здатних ефективно працювати у цифровому суспільстві. Інтеграція цифрових технологій у навчальний процес сприяє підвищенню конкурентоспроможності випускників на ринку праці.
  З метою підвищення цифрової компетентності всіх учасників освітнього процесу, у тому числі під час навчання та спілкування між викладачами та студентами, а також впровадження нових телекомунікаційних мереж в університеті, Національний університет біоресурсів і природокористування України приєднався до міжнародного проєкту «Digitalization of Ukrainian Higher Education Institution (DAAD Project)», який ініційований Університетом прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф у Німеччині (University of Applied Sciences Weihenstephan-Triesdorf, Germany).


  Цьогоріч ми маємо третій етап продовження цієї співпраці, який має за мету супровід і збір даних про фермерські господарства та розрахунок маржинального доходу коледжами університетів, що буде викладено в єдиній базі даних, якою зможуть користуватися і викладачі, і студенти партнерських університетів і коледжів. В третій частині проєкті DAAD «Digit 3: Data collection and digitalisation with a focus on University Colleges in 2024», координатором якого від НУБіП є Наталія КОВАЛЕНКО, приймають участь 5 університетів з України (Національний університет біоресурсів і природокористування України, Сумський національний аграрний університет, Вінницький національний аграрний університет, Національний університет водного господарства та природокористування, Миколаївський національний аграрний університет) та 16 коледжів, що є структурними підрозділами цих університетів.

 

  18 квітня 2024 року відбулася перша координаційна онлайн-зустріч по проєкту, де було вибудовано дорожню карту співпраці на цей рік і учасники обговорили і отримали перші завдання.

  Також на зустрічі було обговорено можливість продовження з Університетом прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф співпраці в рамках віртуального навчального семестру 2024 для студентів бакалаврату і магістратури, який буде запропоновано втретє. Студенти НУБіП будуть зараховані як студенти за академічним обміном до Університету Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) для дистанційного навчання на період вересень-грудень 2024 року.

  В рамках проєкту студенти матимуть змогу обрати та опанувати декілька дисциплін обсягом 10-30 ECTS, які викладатимуться англійською та (окремі) українською мовами.

Підготувала - Наталія КОВАЛЕНКО,
координатор співпраці НУБіП України та УПН Вайєнштефан-Тріздорф

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook