Відбулось чергове засідання вченої ради факультету аграрного менеджменту

19 квітня 2024 року

18 квітня 2024 року на факультеті аграрного менеджменту було проведено вчену раду факультету. Порядок денний засідання вченої ради та таймінг були повідомлені членам вченої ради завчасно секретарем вченої ради доцентом Ларисою Карпенко. На початку засідання голова вченої ради факультету аграрного менеджменту декан Анатолій Остапчук привітав присутніх та зазначив, що до порядку денного винесено сім питань, які потрібно розглянути в ході засідання. Далі члени вченої ради одноголосним голосуванням схвалили пропозицію голови вченої ради розпочати засідання.


Передусім в урочистій обстановці були нагороджені студенти факультету, які посіли призові місця у Всеукраїнській студентській олімпіаді з менеджменту.

 

 

 

 


На засіданні вченої ради були розглянуті кадрові питання. За пропозицією голови вченої ради факультету Анатолія Остапчука було обрано лічильну комісію, яка відповідно до процедури забезпечила підрахунок голосів після таємного голосування рекомендованих до проходження конкурсу науково-педагогічних працівників та завідувачів кафедр факультету аграрного менеджменту. До лічильної комісії увійшли члени вченої ради факультету аграрного менеджменту професор Тетяна Балановська, доцент Катерина Алексеєва, здобувач третього рівня вищої освіти Олег Мацола. Після процедури таємного голосування лічильна комісія усамітнилась для підрахунку голосів та оформлення відповідних протоколів голосування.
Завідувачі кафедр факультету аграрного менеджменту доповіли щодо результатів проведення Днів відкритих дверей та профорієнтаційної роботи, яка проведена підзвітними їм кафедрами. На факультеті ведеться активна профорієнтаційна робота, до якої залучаються і науково-педагогічні працівники, і студенти груп. Це дозволяє охопити все більше і більше шкіл, ліцеїв, коледжів, училищ та технікумів у різних регіонах України. Цього року Дні відкритих дверей факультету відвідали випускники навчальних закладів в очному та дистанційному форматі. Для присутніх абітурієнтів кафедри факультету організували тренінги та майстер-класи, спрямовані на розвиток управлінських навичок.

 


Керівник міжнародних програм Олена Ковтун поінформувала присутніх про міжнародну діяльність на факультеті аграрного менеджменту в рамках реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2025». На факультеті постійно зростає кількість дисциплін, які викладаються англійською мовою та зростає кількість НПП, які сертифіковані для викладання англійською мовою. Студенти та співробітники факультету аграрного менеджменту залучаються до програм академічної мобільності, викладачі імплементують міжнародні проекти. У майбутньому потрібно працювати над збільшенням кількості іноземних студентів на факультеті, збільшенням кількості міжуніверситетських договорів про мобільність за програмою Erasmus+ та програмами подвійних дипломів, пожвавленням публікаційної активності співробітників у рейтингових виданнях, тощо.


Про «Перспективні напрямки розвитку біоекономіки: Горизонт 2021-2027» доповів завідувач кафедри економічної теорії, професор Микола Талавиря. Він представив основні висновки багаторічних досліджень щодо розвитку біоекономіки. На сьогодні країни розробляють цілісні національні стратегії біоекономіки, що є, по суті, новим баченням розвитку та дозволяє відокремити економічне зростання від залежності від викопного палива. Саме тому біоекономіка може зробити істотний внесок у сталий розвиток людства.
Здобувач третього рівня вищої освіти Тимофій Корнійчук представив результати свого дослідження на тему: «Інвестиційна привабливість сільськогосподарських підприємств».


Наприкінці засідання вченої ради факультету аграрного менеджменту Тетяна Балановська як голова лічильної комісії, обраної для підрахунку голосів проведеного таємного голосування щодо обрання науково-педагогічних працівників за конкурсом, зачитала протоколи щодо результатів голосування. Вчена рада підтримала обрання науково-педагогічних працівників на подані посади. Потрібно зазначити, що відповідно до результатів таємного голосування та прийнятих рішень вченої ради факультету аграрного менеджменту завідувачем кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі був обраний професор Валерій Бондаренко, завідувачем кафедри економічної теорії був обраний професор Микола Талавиря, завідувачем кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД була обрана доцент Олена Ковтун, а завідувачем кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту була обрана доцент Тетяна Власенко.
Декан факультету Анатолій Остапчук як голова вченої ради подякував всіх присутніх за плідну роботу.

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook