Закріплення теоретичних знань з дисципліни «Епізоотологія та інфекційні хвороби» на навчальній практиці студентами 5 курсу

19 квітня 2024 року

   Згідно навчального плану підготовки фахівців за спеціальністю «Ветеринарна медицина» ОС «Магістр» у студентів 5 курсу, у квітні пройшла навчальна практика на базі ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка» та «Агрономічна дослідна станція».

   У перший день студенти ознайомились із правилами техніки безпеки при поводженні із тваринами, а також відпрацювали методику епізоотологічного обстеження тваринницького господарства із складанням акту.

   Другий день практики був насичений інформацією щодо методів взяття проб крові для діагностичних цілей у різних видів сільськогосподарських тварин. Студентами було відпрацьовано методики взяття крові у корів з яремної та підхвостової вен у великої рогатої худоби різних вікових груп.

   Третій день видався не менш цікавим адже темою було введення ін’єкційних лікарських препаратів та організація проведення щеплень проти інфекційних хвороб.

   Четвертий день практики був присвячений відпрацюванням методики проведення алергічної діагностики на туберкульоз у сільськогосподарських тварин. Кожен студент мав змогу самостійно опанувати методику внутрішньошкірного введення туберкуліну великій рогатій худобі з використанням безголкового ін‘єктора, а також визначення і інтерпретацію отриманих результатів із складанням акту про проведену роботу.

   Наступного дня студенти були ознайомлені із методами дезінфекції та організації її проведення у тваринницьких господарствах. А підсумком навчальної практики став успішний захист щоденника і напрацьованих матеріалів студентами.

Володимир МЕЛЬНИК, завідувач кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології;
Віктор ШЕВЧУК, доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології;
Олександр МАРТИНЮК, доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook