Стан, проблеми та перспективи використання у повоєнній відбудові України фінансово-кредитних важелів обговорили на секційному засіданні Міжнародної науково-практична конференції

8 жовтня 2023 року
    5-6 жовтня 2023 р. на економічному факультеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Фінансово-кредитне та обліково-аналітичне забезпечення післявоєнного відновлення економіки України», з нагоди святкування 50-річчя кафедри статистики та економічного аналізу, 30-річчя кафедри фінансів та 25-річчя кафедри банківської справи та страхування.
     Для обговорення стану, проблеми та перспектив використання у повоєнній відбудові України фінансово-кредитних важелів, було запрошено науково-педагогічних працівників та науковців вітчизняних і зарубіжних закладів вищої освіти, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, громадських організацій до участі у роботі секційного засідання.
     Секційне засідання проходило у двох форматах: дистанційному та очному в навчально-науковій лабораторії «Музей грошей, банківської справи та страхування». У роботі секції загалом прийняло участь більше 50 науковців.
     З вітальним словом до учасників роботи секції виступили Вікторія КОСТЮК, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування та Наталія ШВЕЦЬ, в.о. завідувача кафедри фінансів.

      Секційне засідання доповіддю на тему: «Посилення ролі банківської системи у відновленні економіки України» відкрила доктор економічних наук, професор кафедри банківської справи та страхування Любов ХУДОЛІЙ. У своєму виступі Любов Михайлівна зупинилася на аналізі динаміки функціонування банківської системи України, а також окреслила найважливіші проблеми та напрями їх подолання в умовах війни.

    Наступну доповідь на тему: «Вплив війни на страховий ринок України» представив Вячеслав ЧЕРНЯХОВСЬКИЙ, Генеральний директор Асоціації Страховий бізнес. У своєму виступі, науковець-практик, окреслив головні наслідки впливу війни на страховий ринок України та виклики, які необхідно подолати.

   Доповідь на тему: «Ефективна робота АТ «ТАСКОМБАНК» в умовах сьогодення» представила Ксенія КОРОТКОВА, головний спеціаліст з навчально-учбового центру АТ «ТАСКОМБАНК».
     КСЕНІЯ розповіла про ефективну роботу АТ «ТАСКОМБАНК» та про допомогу ЗСУ та населенню під час повномаштабного вторгнення.  
  Олександр БЕРЕЖНИЙ, аспірант кафедри банківської справи та страхування, керівник напрямку закупівель групи компанії «УКРЛЕНДФАРМІНГ», представив доповідь на тему: «Комерційні закупівлі аграрних формувань та безпека ланцюга поставок в умовах воєнного стану», в якій розповів про проблеми та виклики напрямку закупівель з початком повномаштабного вторгнення та форування конценпції безпеки поставок. 
   В доповіді на тему: «Логістична система аграрних підприємств країни України в умоваї воєнного стану», Артем ХУДОЛІЙ, аспірант кафедри банківської справи та страхування, керівник департаменту логістики група компаній «УКРЛЕНДФАРМІНГ», обґрунтував стратегію реалізації продукції у забезпеченні безпеки працівників та інфраструктури, диверсифікації ринків збуту.
    Євгеній МОРОЗ, аспірант кафедри фінансів, доповів на тему: «Проблеми досягнення цілей сталого розвитку (ЦСР) в аграрному секторі України», в якій закцентував увагу на сучасних стратегіях ЦСР, що передбачають структурні трансформації, впровадження досягнень науково-технічного прогресу та світового досвіду, прогресивних форм економіки та організації виробництва.
    Про роль психології у фінансовій теорії та особливості поведінкових фінансів для підприємств, що проявляються у поведінкових підходах доповів Іван ОЛЕФІР, аспірант кафедри фінансів, у доповіді на тему: «Роль психології у фінансовій теорії».
     У роботі секції також взяв участь Віктор ТРИНЧУК,  кандидат економічних наук, професор, в.о. завідувача кафедри фінансів, обліку і банківської справи Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, з доповіддю на тему: «Система страхування військових ризиків», в якій окреслив основні проблеми системи страхування військових ризиків в Україні.
   Завершальну доповідь на тему: «Загальні тенденції фінансової поведінки субєктів господарювання в умовах економічних трансформацій» предтавив аспірант Сумського національного аграрного університету Андрій ПЄТУХОВ. Доповідач виокреслив основні проблеми щодо загальних тенденцій фінансової поведінки суб’єктів господарювання в умовах економічних трансформацій під час воєнних дій в Україні.
   Аспіранти кафедри банківської справи та страхування привітали колектив кафедри подарунками від ТАСККОМБАНКУ та компанії «УКРЛЕНДФАРМІНГ».
 

    На завершення роботи секції в.о. завідувача кафедри банківської справа та страхування Вікторія Костюк для учасників конференції провела екскурсію Навчально-науковою лабораторією «Музей грошей, банківської справи та страхування».
 
 
   Вікторія КОСТЮК, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, та Наталія ШВЕЦЬ, в.о. завідувача кафедри фінансів,  подякували аспірантам, викладачам та усім запрошеним за участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Фінансово-кредитне та обліково-аналітичне забезпечення післявоєнного відновлення економіки України».
 
Олена ЖАРІКОВА,
секретар секції,
доцент кафедри банківської справи та страхування

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook