Актуальні питання інтеграції українських агровиробників у світові вимоги зі сталого розвитку: гостьова лекція напередодні 30-річчя кафедри фінансів

29 вересня 2023 року
     26 вересня 2023 року для магістрів першого року навчання було проведено гостьову лекцію на тему: «Інтеграція українських агровиробників у світові вимоги зі сталого розвитку», яку провів Олексій Омеляненко, керівник проєкту, запровадженого Бернським університетом прикладних наук (Bern University of Applied Sciences). Свої професійні знання, уміння і навички фінансиста Олексій отримав у НУБіП України: він – випускник економічного факультету 1999 року.
    Олексій згадує: «Керівником мого першого наукового проєкту (дипломної роботи) був знаний фінансист, видатний науковець, доктор економічних наук, професор Лайко Петро Афанасійович. Самі найкращі спогади і про кафедру фінансів, і про цю світлу людину – талановитого педагога, професійна майстерність якого завжди була спрямована на формування професійних компетентностей майбутнього фінансиста. Навчання у НУБіП України підготувало мене до формування нової моделі життя, корективи в яку приходиться вносити постійно».
     Під час гостьової лекції Олексій Омеляненко сформулював глобальні цілі сталого розвитку та представив загальну концепцію сталого розвитку: «… розвиток, який задовольняє потреби нинішнього покоління без шкоди для можливості майбутніх поколінь задовольняти свої власні потреби…». Було вказано на необхідність встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб людства і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі.
    Лектор також окреслив глобальні цілі сталого розвитку, що є найбільш актуальними для агровиробників. Підкреслено, що задля збільшення експортного потенціалу українським агровиробникам необхідно відповідати належним вимогам.
   Увагу магістрів також було закцентовано на тому, що стале виробництво є головною світовою тенденцією, яка формує новий рівень взаємовідносин, попиту та пропозиції на ринку, а також нові виклики щодо державного регулювання та вимог кінцевого споживача.
    Олексій підкреслив виняткову роль фінансистів у формуванні моделі екосоціальної ринкової економіки. Магістри щиро подякували лектору за цікаву і змістовну лекцію.
     Завідувач кафедри фінансів НУБіП України, доктор економічних наук, професор Наталія Швець запросила Олексія Омеляненко на Міжнародну науково-практичну конференцію «Фінансово-аналітичне та обліково-кредитне забезпечення післявоєнного відновлення економіки України» з нагоди святкування 50-річчя кафедри статистики та економічного аналізу, 30-річчя кафедри фінансів та 25-річчя кафедри банківської справи, яка відбудеться 5-6 жовтня 2023 року у НУБіП України.
 
Олена Лемішко,
доцент кафедри фінансів

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook