ПРО НЕЙМОВІРНІ ГАЛАКТИКИ, ЩО НАВКОЛО НАС

20 квітня 2024 року

16 квітня 2024 року студенти 1 курсу 2 групи факультету землевпорядкування із куратором групи доцентом кафедри земельного кадастру Ольгою Тихенко відвідали Головну астрономічну обсерваторію НАН України. Екскурсія організована доцентом кафедри геодезії та картографії В’ячеславом Богданцем.

В мальовничому куточку Голосіївського лісу, на пагорбах Феофанії розташована обсерваторія Академії Наук, заснована влітку 1944 року, і займається спостереженнями за зірками і супутниками, проводить дослідження у галузях астрофізики і астрономії.  

  

 

Надзвичайно цікаву і пізнавальну екскурсію провів для науково-педагогічних працівників і студентів факультету землевпорядкування старший науковий співробітник Михайло Лашко. Ми відвідали музей обсерваторії та побачили справжні телескопи. Музей обсерваторії був відкритий у 2004 році і в ньому представлені наукові досягнення, обладнання та історія обсерваторії. Захоплюючою була демонстрація телескопу та спостереження неба. В музеї представлені метеорити, які кожен із нас зміг роздивитися та навіть потримати у руках; автограф Нейла Арстронга, який уперше ступив на місячну поверхню; повна карта Місяця; перші телескопи, отримані Обсерваторією по репарації.

Лукавський Сергій, студент 1 курсу 2 групи

факультету землевпорядкуванн 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook