ICTV: Чому процедура ОЦІНКИ ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ потреб (ОВД) потребує перегляду?

22 квітня 2024 року
Кафедра ботаніки, дендрології та лісової селекції

     Від початку року лісівники відправили на фронт понад 40 тисяч кубічних метрів деревини, але для будівництва фортифікацій фронт потребує значно більше. Тут у нагоді могло б стати дерево, яке повалили стихійні вітровали. Такої сировини немало по всій країні.
     Лише на Закарпатті на території однієї х філій ДП «Ліси України» торік буревій пошкодив майже 80 га букового лісу. Мова про 30 тисяч кубів дерева, яке лежить і гниє. Прибрати його і доправити військовим заважає бюрократія у законодавстві.
     Прибрати деревину вчасно, поки вона не згнила зовсім заважають окремі статті Закону про оцінку впливу на довкілля (ОВД), яка діє в Україні з 2017-го року. Виконують цю процедуру приватні компанії, час її проведення нерідко затягується до півроку, а лісогосподарські підприємства платять за її проведення сотні тисяч гривень приватним структурам. Дискусії навколо спрощення процедури ОВД тягнуться більше року.
     Більше року обговорюється Проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ефективного управління лісами на основі ведення лісового господарства на принципах наближеного до природи лісівництва, адаптованого до кліматичних змін, збереження біорізноманіття в лісах» №9516 від 20.07.2023 авторства народного депутата Олександра Матусевича і групи народних депутатів, який регулює систему ведення лісового господарства, в тому числі і болюче для лісівників питання - процедуру ОЦІНКИ ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ (ОВД).

Переглянути відео можна за посиланням: https://youtu.be/GsP6lcPu8eA

 

Прессекретар Товариства лісівників України,

Марія Бабич

Відео: "ICTV"

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook