До уваги майбутніх магістрів: готуємося до ЄВІ (ТЗНК)

23 квітня 2024 року

 Український центр оцінювання якості освіти здійснює укладання тестових завдань єдиного вступного іспиту із забезпечення відповідності завдань тесту загальної навчальної компетентності Програмі тесту загальної навчальної компетентності єдиного фахового вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, затвердженій наказом Міністерства освіти і науки України від 11 лютого 2022 року № 158.

 

 Тест загальних навчальних компетентностей міститиме завдання, спрямовані на визначення загальної навчальної компетентності вступника. Складатиметься з двох блоків:

  • вербально-комунікативний компонент (критичне читання, аналітичне письмо, комунікація і медіація) – завдання передбачають виявлення у вступника в магістратуру наступних здатностей, таких як шукати, сприймати, аналізувати, інтерпретувати й оцінювати інформацію з різних джерел; структурно й аргументовано висловлювати свої думки, зокрема у формі тестів, покращувати написане з метою досягнення комунікативної мети здійснювати конструктивну взаємодію на основі законів, принципів, максим, правил, стратегій і тактик комунікацій;
  • логічно-аналітичний компонент (логічне мислення; аналітичне мислення) – завдання передбачають виявлення особою, що тестується наступні здатності: аналізувати інформацію, критично оцінювати її обґрунтування, оцінювати факти, які посилюють або послаблюють аргументацію застосувати різні форми мислення для побудови абстрактних моделей реальних проблем з метою їх дослідження й розв’язання аналізувати й представляти числові дані в різних формах.

   Структура іспиту передбачає 5 складників:

Критичне читання для виявлення і використання інформації;
- Аналітичне письмо забезпечення точності й ефективності подання інформації в текстових повідомленнях;
Комунікація й медіація забезпечення ефективної комунікативної взаємодії для порозуміння;
Логічне мислення побудова, аналіз і вдосконалення аргументацій;
Аналітичне мислення використання дедуктивних міркувань для розв’язання задач.
 Тест загальної навчальної компетентності містить 33 завдання, кожне з яких оцінюється в 1 бал. На виконання всіх завдань  відведено 75 хвилин.
 Ключове завдання цього випробування — перевірити, наскільки майбутній вступник в магістратуру вмієте розрізняти факти від припущень, знаходити правильні аргументи та відрізняти їх від хибних тощо.
 Для тих, хто бажає підготуватися до складання даного тесту по понеділкам будуть відбуватися безкоштовні підготовчі курси, детальну інформацію та покликання студенти, які зареєструвалися на дані курси, отримали в електронних листах.

 

 У кого немає можливості приєднуватися до онлайн зустрічей, можна потренуватися самостійно, переглянувши відео про підготовку до ТЗНК 2023 | Тест з логіки | ЄВІ | Мають складати всі? | Що варто знати? | Вступ до магістратури (youtube.com), відео по комбінаториці, які допоможуть вам краще розв’язувати завдання з аналітичного мислення  https://youtu.be/sNjGRllDzGQ. Студентам, які потребують підсилення знань з критичного мислення, можна читати статті за наступним покликанням: Міжнародна політика - ZN.ua, а самі тренувальні тести ТЗНК (2018-2024) знаходяться за наступним покликанням: https://zno.osvita.ua/master/tznpk/

 
Бажаємо успіхів у підготовці до складання ТЗНК!

 

Ірина МАТВІЄНКО,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook