Участь гуртківців у I етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на агробіологічному факультеті

23 квітня 2024 року

Участь гуртківців у I етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на агробіологічному факультеті

Найактивніший член гуртка «Насіннєзнавець» Соломуха Олександр Сергійович, студент 2 курс 9 група АБФ прийняв участь у І етап конкурсу студентських наукових робіт, що відбувався 12 квітня 2024 року на агробіологічному факультеті у відповідності до наказу ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України (№ 144 від 23.02.2024 р.). 


Він представив наукову роботу на тему «Активація насіння ріпаку озимого за передпосівної обробки», виконану спільно з Анатолієм Незгодюком під керівництвом завідувача кафедри рослинництва, академіка НААН Світлани Каленської.

Мета роботи полягала у встановленні ефективності інноваційних препаратів для передпосівної обробки насіння ріпаку озимого через активацію процесів проростання, формування зародкових корінців, проростків та інтенсивності росту та розвитку; формування дружніх сходів та структури посіву.

Результати проведених досліджень дозволили зробити висновки щодо ефективності препаратів з різним механізмом дії для передпосівної обробки насіння та їх вплив на стимуляцію розвитку насіння.

Передпосівна обробка насіння препаратами з різним механізмом дії сприяла більш інтенсивному розвитку зародкових корінців порівняно з контрольним варіантом за такими показниками як: довжина, маса, об’єм, вбирна здатність кореня, що сприяє кращій адаптації рослин до умов вирощування та формування посіву з оптимальною густотою стояння рослин.

Представлена наукова робота отримала диплом І ступеня Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, з чим ми і вітаємо члена нашого студентського гуртка Соломуху Олександра і бажаємо подальших наукових досягнень!

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook