Гуманітарії долучилися до 6 міжнародного конгресу з позитивної психології (6th International Congress of Positive Psychology)

23 квітня 2024, 13:38
19-20 квітня 2024року кафедра соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету Національного ун-ту біоресурсів і природокористування України долучилася до 6 МІЖНАРОДНОГО КОНГРЕСУ З ПОЗИТИВНОЇ ПСИХОЛОГІЇ (6th International Congress of Positive Psychology), що відбувся у Турції в Стамбулі в Університеті Ускюдара. Професор кафедри, доктор педагогічних наук, Дар’я Супрун, яка вже декілька років є членом Організаційного та Наукового Комітету Конгресу https://ppcongress.com/en/2024/organizing-committee виступила на запрошення Ректора Університету Ускюдара, Професора Невзат Тархана, ключовим cпікером.
Університет з часів заснування прийняв місію ознайомлення та популяризації «позитивної психології» на міжнародному рівні. З огляду на зазначене були успішно проведеніконгресив 2016, 2017, 2019, 2022, 2023 і вже в 2024 роках. Результати роботи конгресу знаходять відображення у періодичних виданнях університету Ускюдар, таких як Журнал «Щастя та благополуччя».
Цього року подія відбулася «fi-jital», тобто у змішаному формті (Університет Ускюдар і через zoom). Головною темою цього року була визначена «Позитивна психологія в міжособистісних стосунках».
Дводенна Програма конгресу була наднасичена та включала конференції, панелі, семінари, доповіді та стендові презентації, у яких візьмуть участь провідні вчені в галузі позитивної психології та суміжних областях. Конгрес провадився турецькою та англійською мовами.
Дар’я Миколаївна представила результати проведеної роботи у доповіді «MODERN EDUCATIONAL MANAGEMENT: RATIONAL AND POSITIVE DECISION-MAKING». Вона зазначила, що варіативність професійно важливих якостей фахівців соціальної сфери пов’язана зі складністю і різноманітністю функцій, які вони виконують в умовах взаємодії з різними контингентами в постійно мінливих соціально-професійних умовах діяльності. Мета та завдання висвітленого дослідження характеризують прояв управлінської компетентності, як основи професійної діяльності. Тож, метою дослідження є розвиток професійних управлінських навичок та мислення, зокрема позитивного мислення як складової раціонального та позитивного прийняття рішень у контексті менеджменту освіти. За даними дослідження очевидно, що менеджмент є складовою професійної компетентності і потребує визначення ефективних педагогічних підходів, спрямованих на підтримку та розвиток управлінських та лідерських позицій. Спікер наголосила, що професійні лідери, серед інших позитивних якостей, мають володіти навичками прийняття рішень, вміти працювати в команді, бути адаптованими до змін і соціальних викликів, мати здатність впливати на інших у напрямку досягнення визначеної мети.
Актуальною та варіативною була тематика цьогорічного Конгресу:
  • Позитивна психологія в міжособистісних стосунках
  • Прощення
  • Кохання
  • Психологія емоцій
  • Емоційний інтелект
  • Емпатія та альтруїзм
  • Шлюб і романтичні стосунки
  • Уважність
  • Сенс і мета життя
  • Сильні сторони людини, сильні сторони характеру
  • Людські відносини та соціальна підтримка
  • Залучення до роботи
  • Оптимізм і надія
  • Самоповага, самоспівчуття, самоефективність
  • Позитивна тілесна терапія
  • Психологічні потреби та мотивація
  • Соціальний інтелект
  • Подяка
  • Посттравматичний ріст
  • Якість життя
КОНГРЕС З ПОЗИТИВНОЇ ПСИХОЛОГІЇ є платформою для об’єднання досвідчених академіків, вчених, дослідників, науковців і студентів задля обміну знаннями, досвідом і результатами досліджень щодо аспектів прогресу в зазначеній галузі. Це певний осередок, що послуговується платформою для обговорення практичних проблем, і рішень, прийнятих у відповідних сферах враховуючи всесвітній досвід. Основна мета конференції – забезпечити взаємодію для академічних кіл і галузей психологічної науки, щоб сприяти прогресу, що базується на результатах, та сприятиме виведенню учасників і делегатів на наступний рівень професійного розвитку та здійснення.
        Мета 6ого Міжнародного Конгресу беззаперечно була досягнута: відбувся обмін ідеями, провадилося обговорення проблем і поглядів на розвиток теорії та практики позитивної психології, а також імплементувалося створення простору для презентації поточних результатів досліджень і наукової роботи в зазначеній галузі та дотичних до неї. Такі події надають дослідникам, академікам і студентам цінну можливість обміну досвідом.
Протягом роботи Конгресу відчувався неймовірний ентузіазм щодо збагачення та розвитку галузі позитивної психології засобом долучення до участі колег, національних та міжнародних діячів, які провадять дослідження й роблять великий внесок у дану сферу. Надсучасними стартапами, проектними ідеями та поглядами вразила наукова та бізнес спільнота долучена до події. Завдячуючи професійній організації  провідні фахівці висвітлили досвід з актуальних питань та отримали новітні робочі інструменти провадження кращих світових практик в ракурсі соціально-психологічних інновацій у соціальних вимірах освітніх процесів. Таким чином, ми отримали можливість впровадити та примножити інноваційний ідейний зміст світового зразка психологічної науки та практики.
Залученість та отримання досвіду подібних заходів міжнародного рівня, беззаперечно, додає надії на позитивну тенденцію щодо майбутнього, як Нашої Країни, так і світової спільноти!
доцент кафедри соціальної роботи та реабілітації,
Тетяна ГРИГОРЕНКО
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook