Японська делегація в НУБіП України

24 квітня 2024 року

Не зважаючи на військові дії і постійні ракетні обстріли, наша держава продовжує розвиватися і підтвердження тому, вела кількість іноземців, яка хоче відвідати Україну в цей нелегкий час.

 

Так, 23 квітня до НУБіП завітала делегація з країни Вранішнього Сонця на чолі з представником Міністерства сільського, лісового та рибного господарства  Японії Дайсуке Асано.

Після теплої зустрічі з Проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадимом Ткачуком, на якій було обговорено шляхи подальшої співпраці, члени японської делегації у супроводі проректора з науково-педагогічної роботи Оксани Тонхи оглянули принади нашої Alma-matir.

Під час екскурсії Ботанічним садом особливо захоплення у членів делегації викликала ботаніко-географічна зона Східної Азії і японський садок з традиційними елементи культури наших гостей.

Другою зупинкою стала Голосіївська навчально-дослідна пасіка факультету тваринництва та водних біоресурсів, де у супроводі декана факультету Руслана Кононенка та завідувача кафедри бджільництва Миколи Повознікова високоповажні гості ознайомилися з розвитком та перспективами бджільництва в Україні, і інноваційними лабораторіями факультету.

А наостанок під чітким керівництвом в. о. декана агробіологічного факультету Віталія Коваленка делегація оглянула базу навчальної практики студентів спеціальності 201 – «Агрономія» та 203 – «Садівництво, плодоовочівництво і виноградарство».

Разом із співробітниками кафедр Садівництва ім. проф. В. Л. Симиренка та Овочівницва і закритого ґрунту вони оглянули  структурні елементи саду. Борис Мазур, завідувач кафедри садівництва розповів про молоді колекційні насадження зерняткових, та кісточкових культур. Гості із захопленням оглядали новостворений виноградник у якому висаджено понад 20 сортів придатних для вирощування в умовах Київської області.

 

Делегати з цікавістю слухали розповіді професора Володимира Меженського про селекційні успіхи в створенні різних сортів плодових та нішевих культур. Особливо були вражені різноманітністю кольорів та форм декоративних яблунь, що нині квітують в саду.

Завідувач кафедри овочівництва і закритого ґрунту Іван Федосій представив теплиці де нині студенти вивчають особливості вирощування розсади різних овочів і квітів для закритого та відкритого ґрунту щоб в подальшому опановувати технологічні аспекти виробництва овочевої продукції.

Зустріч пройшла в легкому форматі, був час для жартів, цікавих запитань і споглядання краси квітучого саду на схилах Голосіївських пагорбів!

Ольга Кравченко,

доцентка кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook