Студенти-фінансисти відвідали музей Державної податкової служби

24 квітня 2024, 18:10
   24 квітня 2024 року студенти 3 та 4 курсів в рамках вивчення дисциплін «Податкова система» та «Податковий контроль», а також, згідно укладеного Меморандуму про співпрацю між Державною податковою службою України та НУБіП України, відвідали музей Державної податкової служби України.
    Для студентів, майбутніх фінансистів та їх керівників (к.е.н. доцентів кафедри фінансів Стороженко О.О. та Чмерук Г.Г.), була проведена екскурсія, під час якої, як запевнили самі студенти, вони дізналися багато нового та цікавого.
    За давньою традицією працівники Державної податкової служби України завжди створюють особливу атмосферу й цікаву програму екскурсії по музею. Відвідувачі відразу оцінили новітні технології, якими обладнаний музей та з цікавістю розглядали величезну карту, розміщену в центрі першої зали музею. Саме з неї і розпочалася захоплююча екскурсія у світ податків.
   
      Музей має три зали, в яких представлено унікальні експонати та зібрано багато цікавих фактів про минуле та сьогодення української податкової системи. Експозиції та стенди музею охоплюють історію виникнення податків від Стародавньої Русі і до наших днів.
    Серед експонатів Музею – численні документи, матеріали, фотографії різноманітні ілюстрації, газетні матеріали, монети та паперові гроші. Вони розповідають про історію податкової служби нашої країни на будь-якому її історичному етапі.
    Завершує експозицію стенд, на якому представлені фотографії кращих податківців, які були нагороджені відзнаками президента України – орденом "За заслуги" ІІ та ІІІ ступенів, орденом "За мужність", почесними званнями "Заслужений економіст" та "Заслужений юрист".
    Після екскурсії студенти мали змогу послухати лекцію на тему: «Податковий комплаєнс виклики сьогодення та перспектива України», яку провела працівник Департаменту економічного аналізу.
    Такі відвідування є нагодою для студентів розширити свій світогляд щодо податків та податкової служби загалом, дають можливість зацікавитись роботою державного службовця та податківця зокрема. А саме головне, зайвий раз нагадують важливість виховання «податкової культури», як однієї із складових майбутньої ПЕРЕМОГИ та можливості покращення добробуту України.
 
Оксана Стороженко,
доцент кафедри фінансів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook