Теоретична і практична база підготовки магістрів!

24 квітня 2024 року
Київ

  23 квітня 2024 року відбулося виїзне заняття в Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка з дисципліни «Паркознавство». Магістрів спеціальності 206 Садово-паркове господарство зустрів заступник директора з наукової роботи, кандидат біологічних наук – Шумик Микола Іванович. Під час попередніх занять в аудиторіях НУБіП він прочитав свою лекцію на тему: Формування основних типів експозицій ботанічних садів.

  У ході екскурсії ботанічним садом студенти ознайомилися з історією, структурою і особливостями формування колекцій, питаннями інтродукції та акліматизації декоративних рослин. На площі дендрарію оглянули унікальну колекцію дерев, кущів та ліан, яка налічує близько 1000 видів, різновидів та форм.

  Магістри садово-паркового господарства дізналися, що завдяки унікальному ботаніко-географічному принципу представлення живих рослин у Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка, впродовж більш ніж 60-річного періоду існування географічних ділянок, сформувалися фітоценози, які відтворюють природну рослинність (типові пейзажі і навіть рельєф) окремих регіонів Євразії. Це такі експозиційні ділянки – “Ліси рівнинної частини України” (12,0 га), “Степи України” (2,5 га), “Українські Карпати” (6,0 га), “Крим” (2,5 га), “Кавказ” (5,75 га), “Середня Азія” (3,5 га), “Далекий Схід” (6,0 га), “Алтай та Західний Сибір” (1,8 га).
    Звичайно ж, студенти відвідали сирінгарій, який саме зараз у стадії цвітіння, а також колекції магнолій, рододендронів, японський сад.


  

  Микола Іванович ділився своїм практичним досвідом роботи в сфері ландшафтного будівництва. Багато запитань від магістрів стосувалися проблем і труднощів існування ботанічного саду, особливо в даний складний період в історії нашої країни.
   В свою чергу, як заступник директора, він запросив майбутніх фахівців на роботу до ботанічного саду!

 

Оксана Багацька,
доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook