Зустріч з роботодавцями у контексті проектування та оновлення освітньої програми

23 квітня 2024 року

   23 квітня 2024 р. відбулося чергове засідання Ради роботодавців гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України під головуванням декана гуманітарно-педагогічного факультету Інни Савицької, яка привітала всіх учасників та подякувала за плідну співпрацю стейкхолдерів із завідувачами кафедр, гарантами освітньо-професійних та освітньо-наукових програм, викладачами та студентами.

   Модератором засідання Ради роботодавців гуманітарно-педагогічного факультету був професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Сергій Білан.

   У першому виступі до учасників зібрання звернувся заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Ігор Буцик, наголосивши на важливості співпраці з роботодавцям, оскільки тільки спільні зусилля ЗВО та стейкхолдарів дають можливість готувати високо кваліфікованих, компетентних та практико орієнтованих фахівців, враховуючи при цьому в освітніх програмах останні тенденції ринку, особливості теоретичної та практичної підготовки здобувачів вищої освіти.

   Голова Ради роботодавців гуманітарно-педагогічного факультету Віталія Полякова звернулась до учасників зібрання, закликала до активної співпраці, навіть в такий важкий час, та внесла декілька слушних пропозицій для обговорення та запровадження в освітніх програмах, зокрема започаткування в НУБіП України підготовки фахівців з логопедії, оскільки мовлення – це основа спілкування, розуміння та комунікабельності в суспільстві. Воно є не лише засобом передачі думки, але й естетичного виховання як дітей, так і дорослих. Повноцінний розвиток особистості неможливий без виховання правильного мовлення, і саме в умовах війни логопедичні знання допоможуть правильно оцінити її мовленнєвий розвиток, вчасно звернути увагу на подальші можливі проблеми для того, щоб не втратити дорогоцінний час для якнайшвидшого їх подолання шляхом спеціального корекційного навчання та виховання.

   До обговорення активно долучилися завідувачі кафедр гуманітарно-педагогічного факультету. Зокрема Ірина Сопівник, яка очолює кафедру соціальної роботи та реабілітації, поділилась досвідом співпраці її кафедри з роботодавцями, наголосивши на важливості залучення до освітнього процесу практиків, передача досвіду яких студентам є надважливою.

   Завідувач кафедри управління та освітніх технологій Сергій Кубіцький наголосив на важливості участі роботодавців у формуванні освітньо-професійних та освітньо-наукових програм, адже дякуючи їм ЗВО можуть вчасно реагувати на трендові запити ринку. Зокрема, він зазначив, що на їх кафедру надходять запити від роботодавців для працевлаштування випускників освітніх програм «Управління персоналом» та «Управління навчальним закладом» спеціальності 073 «Менеджмент» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» з достойними соціальними умовами роботи та оплати праці.

   Про активну та плідну співпрацю зі стейкхолдерами розповів завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник, подякувавши роботодавцям за облаштування навчальних лабораторій сучасним обладнанням, необхідним для освітнього процесу та наукових досліджень.

   Завідувач кафедри журналістики та мовної комунікації Марина Навальна поділилася досвідом співпраці з практиками в сфері журналістики та наголосила на особливостях підготовки фахівців за їх освітньо-професійними програмами, підкресливши, що їх специфіка зумовлює необхідність уважно стежити за розвитком подій, щоб завжди бути конкурентоспроможними.

   На особливостях підготовки здобувачів вищої освіти галузі 29 «Міжнародні відносини» закцентувала увагу завідувач кафедрі міжнародних відносин і суспільних наук Вікторія Хвіст, зазначивши, що співпраця з роботодавцями є запорукою конкурентоспроможності фахівців-міжнародників, отримання цінних порад для врахування викликів міжнародного ринку праці та політичної ситуації в країні, насамперед реалій російсько-української війни.

   Завідувач кафедри філософії та міжнародної комунікації Валентина Культенко поділилась досвідом співпраці зі стейкхолдерами в наданні освітніх послуг здобувачам вищої освіти третього рівня підготовки за спеціальністю 033 «Філософія».

   Долучившись до обговорення особливостей підготовки фахівців спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», завідувач кафедри фізичного виховання Микила Костенко підкреслив, що співпраця з роботодавцями є основою модернізації освітньо-професійних програм та спонукає до відкриття наступних рівнів підготовки здобувачів вищої освіти.

   Члени Ради роботодавці гуманітарно-педагогічного факультету Тетяна Гардашук, Світлана Пилипишин та Роман Бабкович також активно долучилися до обговорення освітньо-професійних та освітньо-наукових програм, вказали на останні запити ринку праці та інновації, можливості взаємної підтримки між їх гарантами та роботодавцями в контексті стажування і практики студентів, виокремили ініціативи, які можуть бути реалізовані для покращення співпраці, уникнення перешкод у сприянні академічному успіху студентів.

 
 

   На завершення зустрічі, декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, подякувала всім за плідну співпрацю та запросила долучитися до святкових заходів з нагоди 126-ї річниці НУБіП України наприкінці травня 2024 р.

 

Сергій Білан,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook