Аспіранти кафедри економіки – активні учасники всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів «ЕКОНОМІЧНІ ДНІ – 2024»

12 квітня 2024 року
10 квітня 2024 року на економічному факультеті відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «ЕКОНОМІЧНІ ДНІ – 2024». Кафедру економіки на конференції представляв аспірант 4-го року навчання Ткач Назар (науковий керівник ‒ д.е.н., професор Мірзоєва Тетяна).  
 

Назар презентував доповідь на актуальну в умовах сьогодення тему «ОСНОВНІ ПРИЧИНИ ЗРОСТАННЯ ПОПИТУ НА НІШЕВІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКІ КУЛЬТУРИ».
Насамперед, доповідач акцентував увагу на тому, що термін «нішеві культури» з’явився в аграрному лексиконі не так давно, хоча ці культури вироблялися в Україні здавна, у невеликій кількості та переважно для особистих потреб. Не існує єдиної думки щодо того, які культури вважати нішевими. У сільськогосподарському виробництві до нішевих відносять культури, які використовуються в сівозміні як попередники основних культур, а також культури-замінники для пересіву загиблих зернових або олійних культур. Вони, як правило, не є біржовими і розраховані не на масового споживача, тому мають обмежений попит і низьку цінову еластичність попиту. На ринку нішевими називають культури, на які є ситуативний або постійний підвищений комерційний або соціальний попит, або продукцію, якої потребує вузький сегмент споживачів.
 
 
У ході доповіді аспірант представив основні причини зростання попиту на нішеві сільськогосподарські культури є:
1) з боку споживачів – потреба в доступі до здорової їжі та популяризація альтернативної медицини;
2) з боку фермерів – потреба в збільшенні розміру прибутку й потреба в зниженні фінансових ризиків;
3) з боку суспільства загалом – розуміння важливості досягнення цілей концепції «Сталого розвитку».
 
 
 
 
Загалом, доповідь і презентація, які представив аспірант Ткач Назар були інформаційно насиченими, підкріпленими власними розрахунками та обґрунтованими аргументами.
 
Професор Тетяна Мірзоєва
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook