Новітні технології в агрономії

25 квітня 2024 року
  У рамках Спільної українсько-японської співпраці з питань стратегії відновлення сільського господарства України був підписаний Меморандум щодо співпраці Національного університету біоресурсів і природокористування України з компанією «Меbiol Incorporated», Японія та компанією «Natural Fertilisers Limited», Ірландія.

  На запрошення Міністерства сільського, лісового та рибного господарства Японії та компанії “Меbiol Incorporated”, професор НУБіП України Світлана Каленська та представники компанії “Natural Fertilisers Limited” (Ірландія) – Kevin Lucey, виконуючий директор та Вадим Мельниченко, технічний директор з робочим візитом впродовж 20-25 квітня ознайомилися з досягненнями щодо впровадження в технології вирощування в закритому грунті нанорозмірної плівки. Виконавчий директор компанії “Меbiol Incorporated” pH. D. Hiroshi Yoshioka з колегами, ознайомили делегацію з лабораторіями, виробництвом в теплицях. Значна увага була приділена обговоренню стану виробництва томатів в Україні та можливості впровадження технології з використанням наноплівки.

 

  Технологія має значні переваги за умов зміни клімату, відсутності достатньої кількості вологи та економного використання ґрунтових ресурсів. Використання плівки в значній мірі дозволяє скоротити витрати води за вирощування культур, плівка забезпечує надходження до кореневої системи елементів живлення, в той же час блокуючи потрапляння патогенни організмів. Лозунг компанії “Меbiol Incorporated” полягає в тому, щоб вирощувати овочі всюди і для всіх. Технологія не потребує ґрунту для вирощування культур і розміщувати теплиці можливо на любих територіях. “Меbiol Incorporated” успішно співпрацює з виробництвом томатів в теплицях в Ботсвані, відповідно до запиту Уряду Ботсвани щодо впровадження цієї технології.

  Було домовлено, що Міністерство сільського, лісового та рибного господарства Японії погодить підписання проєкту між НУБіП України і компанії “Меbiol Incorporated” щодо співпраці та експериментального випробування технології в Україні. Компанія надає експериментальний зразок обладнання необхідного для проведення досліджень. Співпраця передбачається стабільною та ефективною.

  Дякуємо команді Hiroshioka Yoshioka та йому особисто за приділений час та надзвичайно цікаву інформацію щодо можливостей технології.

 

Світлана Каленська,
завідувач кафедри рослинництва

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook