Вдало відбулася відкрита лекція доцента Валентини Галімової на тему "Комплексні (координаційні) сполуки та їх класифікація"

25 квітня 2024, 15:53
кафедра аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

24 квітня 2024 року до затвердженого графіка проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2023-2024 навчального року доцентом кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Валентиною Галімовою було прочитано відкриту лекцію з дисципліни «Гідрохімія» для студентів 1 курсу  спеціальності  207 -  Водні ресурси та аквакультура, факультету тваринництва та водних біоресурсів.

Тема відкритої лекції: "Комплексні (координаційні) сполуки та їх класифікація".

Основними питаннями, розглянутими на лекції були: загальні поняття про комплексні сполуки і координаційна теорія А. Вернера (1893 р.),  донорно-акцепторний механізм ковалентного зв’язку, класифікація комплексних сполук за зарядом внутрішньої координаційної сфери та за природою лігандів, типи лігандів, процес комплексоутворення у водних розчинах, ізомерія комплексних сполук та застосування комплексних сполук, як компонентів живого організму та лікарських засобів.

Можна відзначити постійний взаємозв’язок лектора з аудиторією, уміння зацікавити студентів та активізувати їх роботу. 

  

  

 

Лекційні матеріали, за вказаною програмою лекції, супроводжувалися вдало підібраною презентацією, яка висвітлена на кафедрі також в чисельних ЕНК.  

  

  

  

Відкриту лекцію відвідали завідувач кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води доктор хімічних наук, професор, Копілевич Володимир Абрамович, доцент кафедри, кандидат хімічних наук Лаврик Руслан Володимирович, старший лаборант (за сумісництвом асистент) кафедри Олена Валеріївна Данильченко, аспірант за спеціальністю 102 - Хімія Вячеслав Чоботар, заступник декана факультету тваринництва та водних біоресурсів з навчально-виховної роботи та соціальних питань Бочков Василь Миколайович, відповідальна від агробіологічного факультету щодо контролю за якістю освіти, к.с.-г.н., доцент кафедри рослинництва Ірина Свистунова.

Результати анкетування якості прочитаної лекції серед студентів і присутніх науково-педагогічних працівників розглянуто на засіданні кафедри 25 квітня і схвалено загальну оцінку «високий рівень». 

Завідувач кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

 

Володимир Копілевич

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook