Міжнародний фестиваль художньої творчості “Голосіївська весна 2015”

24 квітня 2015 року

23 квітня 2015 року в Бережанському агротехнічному інституті під гаслом «Україно! Ти моя молитва» стартував XXXIV Міжнародний фестиваль художньої творчості “Голосіївська весна 2015” серед навчально-наукових інститутів та регіональних ВНЗ І–ІV рівнів акредитації Національного університету біоресурсів і природокористування України, який щороку проводиться з метою розвитку самодіяльного народного мистецтва, організації змістовного дозвілля молоді, залучення широкого кола студентства до участі у культурно-просвітніх заходах, роботі аматорських колективів університету. Основним завданням фестивалю є розвиток усіх видів і жанрів аматорського мистецтва, традиційної народної культури, створення нових і зміцнення існуючих колективів народної творчості, залучення до них нових учасників та виявлення обдарованих студентів, створення умов для реалізації їх творчого потенціалу, підвищення рівня естетичної культури майбутніх фахівців, а також розвиток у студентів патріотичних почуттів, національної самосвідомості, гордості за український народ.
Студенти та викладачі інституту та коледжу демонстрували свої таланти, майстерність виконання, художній рівень репертуару.
Мистецьке свято, що зібрало багатолюдний зал у актовому залі БАТІ, відкрила театральна композиція драматичної студії працівників інституту і коледжу «Козацька рада».
Гарячими аплодисментами зустрічали глядачі солістів: Горманську Вікторію, Крупій Інну, Гнатка Назарія та Савчука Володимира, які порадували та схвилювали усіх душевним виконанням пісні «Мальви», «Вітер змін», Думанівську Наталю зі своєю естрадною композицією «Україна це ти», Василя Миськіва із піснею «Моя країна».
Здивували та зачарували усіх оригінальним виконанням пісні братів Лепких «Чуєш, брате мій» солістка Горманська Вікторія та Дмитро Данилів, Братусь Сергій, Карпінський Віктор, які виконували музичний супровід на бас, ритм та соло гітарах.
Поетичними словами власної поезії надихала усіх присутніх наш викладач Білик Стефа Григорівна аматорським віршем «Сповідь бранки». Студентський духовий оркестр, під керівництвом З.І.Пилипіва, який виконав марші «О,Україно» та «Марш сіроманців», додав фестивалю різнобарв,я та неповторності.
Народний аматорський студентський хор, шо є гордістю Бережанського агротехнічного інституту, його духовним скарбом, який народною піснею несе любов до високого мистецтва українського народу, під керівництвом О.Р.Плонки, виконав пісні «Козацькому роду нема переводу» та «Гей, Україно».
Не менш важливу роль відіграли і прикрасили фестиваль талановиті ведучі Зайчук Любов та Семенов Олександр.
Завідувач відділу гуманітарної освіти, виховання та студентських справ В.М. Зайчук привітав гостей свята, розказав про зміст та тематику фестивалю, а також представив шановне журі.
Журі у складі: завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Вишнівецький В.П., керівник фольклорно-поетичного театру «Взори» Олена Різник, керівник хореографічного колективу «Екстравагант» районного будинку народної творчості Марія Щербата, перший заступник директора інституту з наукової, навчальної та навчально-методичної роботи Русиняк М.О., та заступник директора коледжу з навчальної та організаційної роботи Калатало О.В. високо оцінили виступ аматорських колективів художньої самодіяльності.
Закінчили фестивальне дійство спільним виконанням Гімну України. 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook