Відкриття наукової бібліотеки на кафедрі акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

25 квітня 2024, 20:50
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Розвиток і прогрес людства базується на знаннях, ретельно описаних та збережених у манускриптах упродовж тисячоліть. Бібліотеки (від Александрійської - до бібліотеки Конгресу США; від шкільних – до університетських) були, є і будуть важливими центрами просвітництва, науки та філософії, звідки знання, праці учених поширюються світом. Важливість книг добре визначив давньоримський політичний діяч, філософ та літератор Ціцерон: «Будинок, в якому немає книг, подібний до тіла, позбавленого душі». На кафедрі акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин, яка працює з сучасними технологіями, активно використовує для навчання студентів ІТ (електронні навчальні курси), відбулась подія, значення якої важко переоцінити: 24 квітня 2024 року було завершено впорядкування книжкового фонду кафедри, який нараховує 3314 джерел спеціальної літератури, та відкрито доступ до нього всіх бажаючих. Найстаріше з видань датоване 1928 роком і є ровесником кафедри. Наукова бібліотека кафедри відкрита!

Величезну роботу по створенню каталогу бібліотеки виконала професійний бібліотекар найвищого гатунку (49 років роботи бібліографом), випускниця ветеринарного факультету 1965 р., аспірантка інституту зоології ім.І.І.Шмальгаузена Лариса Юріївна Кучерук. Завдяки її глибоким знанням як в галузі ветеринарної медицини, так і бібліотечної справи, кожен екземпляр знайшов своє постійне місце на полицях бібліотеки.

Ця подія стала б неможливою без активної участі всіх співробітників кафедри на чолі із завідувачем доц. О. Вальчуком, які організували і провели ремонт приміщення, оснащення його меблями, долучились до пошуку літератури тощо.

Бібліотекарем кафедри призначено доктора філософії Івана Чеверду, якому доручено продовжити роботу з розширення колекції спеціальної літератури, відеофільмів, створення бази електронних ресурсів тощо.

     Доц. В.Лакатош
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook