«Голосіївська весна – 2024». День другий

26 квітня 2024 року

І знов весна, знов жайворонки в полі, –
А з кожною весною ближче нам
До того, що ми звемо майбуттям, –
До свята серця, розуму і волі.
Максим Рильський

  Другий день Міжнародного фестивалю художньої творчості «Голосіївська весна – 2024» був не менш цікавим і насиченим, ніж перший, і переконливо довів: молодь НУБіП України всім серцем вірить у те, що свято серця, розуму і волі – Перемога у жорстокій війні – обов’язково буде за Україною!

  Розпочинали цей конкурсний день студенти факультету аграрного менеджменту. З перших секунд заворожила їх композиція «Голубка», знову перенесла у перші воєнні дні поезія:

Чорна, ламана, зла зимова
тиша, як смерть, стоїть за дверима.
З цієї зими – залишиться мова –
та, якою ти говорила…

  І м´які іграшки в руках творчої команди студентів нагадали: безжалісна війна не оминає нікого…

 

 

  А от на факультеті тваринництва та водних біоресурсів зібралися відіграти весілля. Веселий дзвінкоголосий гурт майбутніх тваринників вітав молодят, коли прийшла звістка про те, що почалася війна… Анастасія Головата і Віталій Медвєдєв дуже талановито перевтілились у ролі закоханих, тож коли герой повернувся додому після Перемоги (об бачите, знову: молодь у цьому не сумнівається), зала вибухнула оплесками!

  

 

 Майбутні механіки вирішили взяти за основу знамениту «Кайдашеву сім´ю». «І показали таку єдність студентського і викладацького колективу, на яку треба рівнятися», – наголосила член журі заслужена артистка України Лідія Вкрнигор. За це окрема подяка заступнику декана Оксані Ачкевич, доцентові кафедри транспортних технологій Михайлу Семендяю, доцентові кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Віктору Ребенку.

 

  ІТ-ники вирішили підсилити свій виступ майбутніми абітурієнтами з Білогородської школи мистецтв – і їм це вдалося, хоча журі оцінювало лише учасників з факультету. Команда ж факультету конструювання і дизайну вразила чоловічим гопаком і не зовсім козацькою «I have never felt more alive» від Єгора Лозонюка.

 

 

 

  День був особливим ще й тим, що майстер-клас на сцені показали члени журі – заслужена артистка України Ніна Мирвода і народний артист України Володимир Талашко. Глядацька зала щиро дякувала шановним гостям оплесками.

  Третій день буде вирішальним. Чекаємо!

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook