Тиждень знань з безпеки життєдіяльності та охорони праці в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України

27 квітня 2024 року

   Всесвітній день охорони праці, який щорічно відзначається 28 квітня, покликаний сприяти приверненню уваги до запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням у всьому світі. 22-26 квітня 2024 року у межах підготовки до Міжнародного дня охорони праці в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України пройшов тиждень охорони праці.

   У рамках тижня охорони праці в коледжі проходили заходи з організації охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в період військового стану, відповідно до гасла Міжнародної організації праці 2024 – «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці» (The impacts of climate change on occupationa safety and health).

   23 квітня до заходів долучились співробітники Ірпінського міського відділу ГУ ДСНС України у Київській області. Під час спілкування зі студентами рятувальники розповіли про правила, дотримання яких сприятиме запобіганню виникненню надзвичайних подій та ситуацій, а якщо все ж таки сталася біда – допоможе уникнути травмувань та загибелі, а за необхідності надати допомогу тим, хто її потребує. Рятувальники нагадали алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних чи підозрілих предметів та наголосили, що категорично заборонено робити у таких випадках. Найцікавішою ж частиною зустрічі стали показові виступи, під час яких рятувальники продемонстрували, як користуватися захисними апаратами та костюмами, первинними засобами пожежогасіння тощо.

 

 

   Цього ж дня у коледжі відбулась студентська конференція «Безпека життєдіяльності, основа охорони праці та здоров’я». Головною метою роботи конференції було обговорення створення належних та безпечних умов праці задля збереження життя та здоров’я працівників. Організатори студентської конференції Оксана Погоріла, Людмила Соломенко наголосили на актуальності питань безпеки життєдіяльності та охорони праці під час військового стану та бойових дій на території нашої країни.

   Під час виступів студенти-доповідачі розкрили основні питання безпеки учасників освітнього процесу під час бойових дій, правила поводження у разі небезпечної ситуації, висвітлили питання обов’язкового навчання та проведення інструктажів, обговорювали забезпечення безпечної та здорової праці в умовах зміни клімату. Надзвичайно актуальною і вкрай важливою була тематика доповідей учасників конференції. Студенти, зокрема, заслухали й обговорили виступи: Зауліної Владислави, Малиновської Надії, Кириченко Валерії, Дмитренко Ірини, Новак Ірини, Рутковського Максима, Зубрицької Валерії, Ситайло Тетяни, Шістки Діани, Дворнікової Валерії, Мороко Діани, Вашуленка Богдана, Супрун Олександри.

  

  

   

   24 квітня для студентів 2 курсу викладач дисципліни «Основи охорони праці» Оксана Погоріла провела тематичну лекцію «Основні правила трудових відносин, ризики і наслідки незадекларованої праці та трудової експлуатації».

 

   Працівники бібліотеки коледжу активно долучилися до проведення заходів щодо святкування Всесвітнього дня охорони праці. Так, у бібліотеці презентовано тематичну виставку – перегляд «Охорона праці – запорука життя!». До уваги студентів представлено правову, довідкову та навчальну літературу з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

   Серед студентської молоді проведено конкурс малюнків з тематики «Мистецтво безпеки праці». На малюнках студенти висвітлили своє бачення головних критеріїв безпеки праці, а члени журі визначили переможців: Старосуд Аліна, Шум Юлія, Вакульчук Денис, Варнава Дмитро група 203-Ф (1 місце), Шістка Діана група 201-Е (2 місце), Кононенко Дар’я, Ситайло Тетяна, Гучко Каріна (3 місце). Щиросердно вітаємо переможців і всіх учасників творчого змагання та бажаємо натхнення й творчих звершень!

   26 квітня інженер з охорони праці Любов Приймаченко провела робочу нараду з працівниками коледжу на тему: «Нешкідливі та безпечні умови праці – запорука здоров’я працюючих», під час наради ознайомила учасників з вимогами законодавства про охорону праці, навела практичні приклади, надала поради, як діяти у разі нещасного випадку, наголосила на необхідності пам’ятати про відповідальність кожного як за самого себе, так і за оточуючих, дотриманні чинного законодавства з охорони праці та цивільного захисту тощо.

   Проведені заходи засвідчили, що безпека та здоров’я здобувачів освіти та працівників – це не просто слова, це пріоритетний напрямок діяльності Ірпінського фахового коледжу НУБіП України. Коледж постійно вживає заходів щодо створення безпечних умов навчання та праці; проведення інструктажів та навчання з питань охорони праці; застосування сучасних методів та засобів навчання з питань охорони праці; проведення просвітницької роботи з питань охорони праці. Завдяки системній роботі коледжу вдається мінімізувати ризики виникнення нещасних випадків та профзахворювань.

   Ірпінський фаховий коледж НУБіП України – це не лише якісна освіта, але й безпечне та комфортне середовище для навчання та праці!

   Вітаємо колег, працівників та студентів із Всесвітнім днем охорони праці і бажаємо повного комфорту на робочому місці, приємної атмосфери і дружного колективу, в якому всі дотримуються правил безпеки і піклуються про здоров’я один одного!

Разом до перемоги України!

Оксана Погоріла,

викладач охорони праці

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook