Початок навчальної практики з дисципліни «Гігієна харчових продуктів»

1 травня 2024 року

Розпочалась навчальна практики 29.04.24 р. з дисципліни «Гігієна харчових продуктів» у здобувачів вищої освіти ОС «Магістр» факультету ветеринарної медицини та проходить відповідно до робочого навчального плану.
Студенти 4-го курсу, 5, 9, 12 та 14 гр. під час практичних занять мали нагоду відвідати державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи КП «Житній ринок», «Бессарабський» та «Володимирський ринок». Ознайомились з методикою дослідження продуктів забою різних видів тварин, визначили вміст нітратів в овочах, провели радіологічне дослідження тощо. Закріпили знання щодо системи якості відповідно до стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025, яка впроваджена та підтверджена акредитацією даних лабораторій.

  

Завітали до Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК НУБіП України. Зазначимо, що управління УЛЯБП АПК здійснюється через впровадження систему менеджменту, що побудована відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 та підтверджена Атестатом акредитації Національного агентства з акредитації України. Студенти отримали можливість ознайомитись з проведення незалежної експертизи якості і безпеки продукції АПК згідно з національними та міжнародними стандартами.

Керівники практики – викладачі кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька доц. Таран Т.В., доц. Галабурда М.А., ас. Гриб Ю.В. разом зі студентами відвідали прикордонний інспекційний пункт – митний пост «Столичний». Ознайомились з роботою державного ветеринарного інспектора, процедурою відбору проб для дослідження, документообігом тощо.

Практичні заняття проходять надзвичайно інформативно, студенти відповідально і старанно опановують нові методики та набувають практичного досвіду.

 

доц. Таран Т.В., доц. Галабурда М.А., ас. Гриб Ю.В.
кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook