Міжнародне науково-педагогічне стажування доцента Ірини Кудінової за грантовою програмою Національної комісії Польщі у справах ЮНЕСКО

3 травня 2024 року
  Одним з головних пріоритетів для подальшого розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України є активне розширення співпраці з провідними закладами вищої освіти світового рівня. Це сприятиме підвищенню конкурентоспроможності нашого університету. Особливий акцент робиться на міжнародну мобільність та можливості стажування науково-педагогічних працівників університету.

  01 березня 2024 року на базі Варшавського університету природничих наук (SGGW) розпочалось міжнародне науково-педагогічне стажування за грантовою програмою Національної комісії Польщі у справах ЮНЕСКО доцента кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Ірини Кудінової під керівництвом професора кафедри туризму, соціальних комунікацій та консалтингу, доктора філософії, професора SGGW Міхала Романа.
  Програма двохмісячного стажування складається з 2 частин: науково-освітньої та культурної. Науково-освітня складова передбачає проведення наукового дослідження на тему: «Розвиток зеленого туризму в сучасних умовах» та вивчення досвіду організації освітнього процесу в Інституті економіки і фінансів SGGW. Культурна складова дає змогу ознайомитися з історичними, культурними та архітектурними пам'ятками Варшави.
  У рамках стажування у Варшавському університеті наук про життя відбулися зустрічі Ірини Кудінової із координатором програми, доктором наук (dr hab.), професором кафедри економіки та організації підприємств Агатою Малак-Равліковською, з науковцями, викладачами, кафедри туризму, соціальних комунікацій та консалтингу доктором наук (dr hab.), професором Агатою Балінською, доктором наук Віолетою Біонковська-Голазою, доктором наук Агнешкою Боболою,доктором наук Петром Габріончиком, аспіранткою Євою Шуською, із завідуючою кафедри туризму, соціальних комунікацій та консалтингу доктором наук, професором Христиною Крижановською.
 
  За час стажування Ірина Кудінова мала можливість відвідувати заняття польських колег, брати участь у засіданні кафедри, ознайомитись та ґрунтовно попрацювати із базами даних Biblioteka Główna SGGW, вивчити вимоги щодо формування силабусів навчальних дисциплін та навчальних планів. Прочитала лекцію для польських студентів 3 курсу спеціальності «Туризм і рекреація» на тему «Розвиток сільського зеленого туризму в Україні», яка викликала інтерес та активні дискусії. Брала участь у засіданні наукового студентського клубу кафедри туризму, соціальних комунікацій та консалтингу. Мала змогу виступити з доповіддю «Роль української кухні та спадщини в сільському зеленому туризмі» на Міжнародній науковій конференції «Кулінарний туризм для культурної спадщини», 17-18 квітня 2024 р.
  Крім того, відбулися оглядові екскурсії у Старе місто, Науковий центр Коперника, Королівський замок, Палац культури та науки, музей Варшавського повстання, музей спорту та туризму.
 
  По завершенню стажування Іриною Кудіновою було підготовлено та представлено на обговорення членів кафедри туризму, соціальних комунікацій та консалтингу SGGW доповідь за темою наукового дослідження, яка викликала захоплення та жваві дискусії серед учасників.
  За результатами успішного проходження стажування Ірина Кудінова отримала позитивну оцінку зі сторони координатора програми UNESCO Агати Малак-Равліковської і наукового керівника Міхала Романа та сертифікат. Також науковці кафедри туризму, соціальних комунікацій та консалтингу SGGW висловили зацікавленість у продовженні співпраці з викладачами НУБіП України кафедри готельно-ресторанної справи та туризму щодо обміну практичним та науковим досвідом.
 
  Наукове стажування є цінним інструментом для професійного розвитку викладача. Воно дає можливість отримати нові знання та навички, покращити свої дослідницькі компетенції, розширити міжнародні зв'язки, а також підвищити мотивацію та самовдосконалення. Все це в кінцевому підсумку сприяє покращенню якості освітнього процесу.
 
Ірина Кудінова,
доцент кафедри готельно-ресторанної справи

 та туризму 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook