Студентка НУБіП України − переможець V Міжнародного мовно-літературного конкурсу

2 травня 2015 року
       Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16.04.2015 р. № 439, студентка  І курсу механіко-технологічного факультету НУБіП України Петриченко Тетяна Вікторівна нагороджена Дипломом ІІІ ступеня переможця V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед студентів ВНЗ IІІ – IV рівнів акредитації (негуманітарний профіль).
         Підготувала студентку до участі у Конкурсі доцент кафедри української та класичних мов Оксана Тепла.
      Завдання фінального етапу V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка для студентів ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації (негуманітарних спеціальностей) було таке:
Поміркуйте над такими словами Дуайта Ейзенгауера про українського Кобзаря:«Шевченко промовисто передав невмирущу рішучість людини боротися за волю та її незгасну віру у фінальну перемогу».
Завдання.  Напишіть твір-роздум (максимальний обсяг: 4 стор.) із такою ж назвою, в якому наведіть аргументи, які підтверджували б думку американського президента.
            У творі-роздумі використайте складні речення з різними видами синтаксичного зв’язку, складнопідрядні речення з підрядними допустовими та наслідковими, цитати із творів Т. Шевченка.

       Переможниця поділилася своїми враженнями від участі у Конкурсі: «Участь у Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка стала досить-таки цікавим періодом мого життя, оскільки Конкурс проходив у декілька етапів. Коли мій викладач української мови Оксана Миколаївна Тепла  запропонувала мені взяти участь у І  (університетському) етапі конкурсу, я відразу погодилася, адже з дитинства  захоплююся творчістю Шевченка. ІІ етап Конкурсу проходив у більше складних умовах, адже йшлося про престиж мого університету. Серед студентів найкращих університетів Києва я виборола призове місце. Наступний (фінальний) етап був найскладнішим, я розуміла, що тут кращі з кращих, тому права на помилку я не маю. Як наслідок, я  стала переможцем Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та отримала диплом ІІІ ступеня. Також хочу відзначити , що протягом усіх трьох етапів зі мною була мій викладач Оксана Миколаївна Тепла, яка підтримувала мене, давала влучні вказівки та надихала  на написання статей». 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook