На факультеті інформаційних технологій створено Раду роботодавців

22 травня 2015 року

      21 травня на факультеті інформаційних технологій відбулося перше засідання Ради роботодавців, участь в якому взяла начальник навчального відділу Оксана Зазимко. Вона висловила глибоку вдячність членам ради за згоду працювати разом у сфері підготовки майбутніх фахівців з інформаційних технологій, пояснила, які завдання стоять перед радою та запросила на святкування Дня університету.

    

      Декан Олена Глазунова ознайомила гостей зі структурою факультету, навчальною, науковою, інноваційною, виховною діяльністю на факультеті. Вона повідомила, що в раді погодилися працювати представники як наукових установ, зокрема Інститут кібернетики імені В.Глушкова, Інститут космічних досліджень, Інститут економіки та прогнозування, Український державний центр по випробуванню та прогнозуванню техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва, Міжнародний навчально-науковий центр інформаційних технологій і систем НАНУ, так й ІТ-виробників (Microsoft Україна, IBM Україна, Hewlett Packard, «Проком», Софтсерв, Лайвстрім). Серед аграрних організаційта виробників – Асоціація фермерів та землевласників, Асоціація дорадчих служб, Сварог вест груп, КЕРНЕЛ. Таким чином, у раді зосереджені три категорії учасників, співпраця з якими надасть можливість, з одного боку виконувати спільні наукові розробки, з іншого – йти в ногу з найбільш сучасними технологічними рішеннями у галузі ІТ, а також розуміти потреби аграрних підприємств у фахівцях з інформаційних технологій. Такий тріумвірат дозволить не лише враховувати всі рекомендації у навчальних планах та програмах, а й здійснювати спільні проекти із залученням студентів та викладачів.

 

     Генеральний директор Асоціації фермерів та приватних землевласників Віктор Ніколаєнко зауважив, що така співпраця має великі перспективи. Крім того, він наголосив на необхідності будувати систему управління роботою фермерських господарств на основі сучасних інформаційних технологій і висловив побажання напрацювати механізми співпраці.
     Президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб Роман Корінець зазначив, що розвиток системи дорадництва має великі перспективи, зокрема в зв’язку з прийняттям асоціації Україна–ЄС. Тому напрацювання, які має факультет інформаційних технологій в розробці системи електронного дорадництва, дуже затребувані. Роман Ярославович також запропонував прийняти студентів факультету на виробничу практику в дорадчі служби, створивши відповідну програму практичного навчання. Керівник освітніх програм Microsoft Україна Ольга Свириденко запропонувала низку конкретних кроків для покращення ситуації з підготовки фахівців та підвищення якості практичної підготовки студентів. Йшлося про програму підвищення кваліфікації для викладачів факультету, проекти з ефективного написання дипломних робіт на замовлення виробників, виконання інноваційних проектів. Гостя також запропонувала ознайомити з ІТ-рішеннями компанії аграрні підприємства, наприклад Миронівський хлібокомбінат. Олександр Данько, координатор по роботі з університетами ІВМ Україна, висловив думку, що така рада мала б називатися радою експертів. Він зауважив, що ІВМ співпрацює з нашим університетом вже багато років, тому залишається лише втілювати у життя всі напрацьовані плани. Крім того, гість запропонував встановити періодичність таких засідань та попередньо визначати цільову аудиторію для зустрічей, наприклад з викладачами конкретної кафедри, з метою вироблення сучасних підходів до викладання та запровадження практики запрошених лекторів. Олександр Стретович представник Міжнародного навчально-наукового центру інформаційних технологій НАНУ відзначив необхідність більш тісної співпраці з науковими установами як студентів, так і викладачів, що стане запорукою нової якості навчання.

     За підсумками зустрічі Віктора Ніколаєнка обрано головою Ради роботодавців факультету інформаційних технологій, Ольгу Свириденкозаступником, а Олексія Ткаченка секретарем ради. До її складу також увійшли:

  • КОРІНЕЦЬ Роман, президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України;
  • КУССУЛЬ Наталія, завідувач відділу інформаційних технологій та систем Інституту космічних досліджень НАН та ДКА України;
  • СКРИПНИЧЕНКО Марія, керівник відділу моделювання та прогнозування економічного розвитку Інституту економіки та прогнозування Національної академії наук України;
  • ПАЛАГІН Олександр, заступник директора з наукової роботи Інституту кібернетики ім. В.Глушкова НАНУ;
  • СТРЕТОВИЧ Олександр, заступник директора Міжнародного навчально-наукового центру інформаційних технологій та систем;
  • ДАНЬКО Олександр, координатор по зв’язках з університетами IBM Україна;
  • ВЕРЕС Анатолій, керівник напряму стратегічних проектів Hewlett Packard;
  • СТОЛЯРЧУК Ірина, керівник центру сертифікованого навчання ООО «Проком»;
  • КУЗЬМІНОВ Євген, керівник відділу по роботі з кадрами Livestream;
  • ЗАХАРКІВ Тарас, аналітик міжнародної компанії ELEKS;
  • МАЯРЧУК Максим, директор департаменту автоматизації виробничих процесів Корпорація «Сварог вест груп»;
  • СОЛОВЕЙ Олег, керівник відділу прогнозування та планування міжнародної компанії Байерсдорф Україна.


Наталія Клименко,
заступник декана з навчальної і виховної роботи

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook