Започатковуємо співпрацю з Грецією

26 травня 2015 року

22 травня з ініціативи декана гуманітарно-педагогічного факультету професора Василя Шинкарука до університету та на факультет із дружнім візитом завітала делегація науковців, громадських діячів та виробничників із Греції. У її складі – голова товариства грецько-сербсько-української дружби та співпраці «Святі Три Ієрархи – Рівноапостольні Кирило та Мефодій» протоієрей Сотіріс Коскоріс, професор філології Афінського університету, режисер Константінос Клагос, богослов Панайотіс Коскоріс та члени товариства Ілля Пагоніс, Катеріна, Костас, Марія. Супроводжувала гостей професор кафедри естрадного виконавства Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Лілія Терещенко-Кайдан. До речі, всі вони беруть активну участь в благодійних та культурних заходах і мета їхнього візиту в Україну – наблизити народи крізь призму культури і віри. 

 
Привітав делегацію від імені ректора Станіслава Ніколаєнка проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін. Він зазначив, що духовний зв’язок між обома країнами значно сильніший і глибший, ніж це здається на перший погляд, бо нас пов’язують культура, релігія та духовність. Потім проректор розповів про університет, спеціальності, за якими готуємо фахівців. 
 
 
У свою чергу, делегація відзначила, що на сьогодні виш виконує надзвичайно важливу місію – природозбереження. Гості подякували всім викладачам, котрі передають знання про природу. 
Особливу зацікавленість виявила грецька сторона щодо виробництва натуральних продуктів харчування. І те, що тут можемо знайти точки дотику, без сумніву. Адже наші вчені мають чимало розробок, які викличуть інтерес у партнера.   
 
За результатами зустрічі сторони домовилися провести наступну конференцію «Діалог культур: Україна-Греція» у вересні цього року на базі нашого університету. В рамках заходу планується організувати виставку продукції, здійснити обмін досвідом ведення аграрного виробництва. 
 
Впевнені, що сьогоднішня дружня зустріч переросте у тісну співпрацю на десятиліття.
 
Ольга Наконечна
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook