Запрацювала рада роботодавців

27 травня 2015 року
ННІ лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України

Відбулось перше засідання новоствореної Ради роботодавців у ННІ лісового і садово-паркового господарства.

Директор інституту професор Лакида Петро Іванович звернувся до присутніх з вітальним словом і довів до відома членів ради «Положення про Ради роботодавців у НУБіП України». До складу Ради увійшли керівники державних та приватних установ і підприємств, науковці, виробничники у сфері лісового, мисливського та садово-паркового господарства і деревообробки.

На засіданні було розглянуто питання подальшої роботи Ради та її співпраці з університетом та підприємствами відповідних галузей народного господарства України; структуру та наповнення навчальних планів підготовки фахівців. Учасниками звернуто увагу на належному рівні підготовки фахівців лісового, мисливського, садово-паркового господарства та деревообробки, але при цьому звернуто увагу на посилення практичної підготовки. Зокрема, Святецька А.В., начальник Управління кадрового забезпечення Державного агентства лісового господарства України, зазначила на необхідності включення до навчальних планів підготовки ОС «Бакалавр», який буде розроблятись у зв’язку з затвердженням нового переліку спеціальностей, більшої кількості фахових практичних дисциплін, які будуть в майбутньому формувати знання, вмінні та навички майбутніх випускників.



Обговорено питання надзвичайно великої кількості вузів в Україні, які здійснюють підготовку фахівців лісового і садово-паркового господарства, але, на жаль, на неналежному рівні. На цьому питанні зупинився президент корпорації «Укрзеленбуд» Червоний В.В.
Учасники засідання виказали стурбованість подальшою долею підготовки ОС «Молодший спеціаліст» у технікумах і коледжах, як майбутніх керівників первинної ланки. Про це говорив перший заступник генерального директора КП «Київзеленбуд» Чебан І.Д.

Особливу стурбованість викликало відсутність у новому переліку спеціальностей, спеціальності яка б відповідала існуючому напряму підготовки «Деревообролювальні технології», оскільки з освітнього процесу повністю випало забезпечення деревообробної галузі. Говорячи про це, директор ПРаТ «Український інститут меблів», президент Асоціації меблевих, деревообробних підприємств та організацій «Меблідеревпром» Сагаль С.З., запропонував звернутись від імені Ради роботодавців НУБіП України до Міністерства освіта та науки України з листом про необхідність введення спеціальності «Технологія деревообробки».



Рада обрала голову, заступника та секретаря. Головою ради обрано радника міністра аграрної політики України, члена наглядової ради НУБіП України Атаманчука Віталія Івановича; заступником голови – президента корпорації «Укрзеленбуд» Червоного Володимира Васильовича; секретарем – заступника директора ННІ ЛіСПГ Ковалевського Сергія Борисовича.

У ході засідання учасники обмінялись рядом питань, які стосувались сьогодення стану та розвитку зазначених галузей.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook