Доторкнутися до прекрасного…

2 червня 2015 року
м. Київ, Бул. Б. Хмельницького, Національна опера України

 

 

      Магістри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК продовжують підвищувати свій загальнокультурний рівень, беручи участь не тільки у суспільно-політичному житті країни, вивчаючи спадщину музеїв, але й відвідуючи театри. Так, 28 квітня їх зацікавив показ балету «Грек Зорба» грецького композитора і диригента МікісаТеодоракіса в Національному театрі опери та балету ім. Т.Г. Шевченка, театрі, який впевнено завоював прихильність любителів опери та балету.


     На сцені Національної опери України виступали найвидатніші вокалісти, а після створення балетної трупи вистави збагатилися дивертисментами і танцями. 

     У ХХ столітті було відроджено національну культуру, зокрема музичну. Так, у 1919 році на сцені Київської опери вперше в історії почалась підготовка до виконання українською мовою опери П. Чайковського «Черевички». Репертуар театру включав високохудожні опери і балети світової класики, у яких виступали видатні виконавці країни.


     Слава про оперне мистецтво України, її видатних співаків, про Київський балет уже давно сягнула за межі України і навіть Європи. Національна опера України активно інтегрується у світовий музичний процес, про що свідчать її гастролі в багатьох країнах світу, участь у найпрестижніших музичних фестивалях.



     Балет «Грек Зорба» Мікіса Теодоракіса зачарував студентів славнозвісним танцем сиртакі, неперевершеною музикою, піснями, відображаючи всепереможну енергію грецького народу, завдяки якій світ продовжує жити.

 

 

 

 

Доцент кафедри технології м’ясних,
рибних та морепродуктів Крижова Ю.В.

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook