Центр Дозвілля «Творчий простір» у час святкування Дня Університету на 117-ту річницю НУБіП України

2 червня 2015, 9:54

Кафедра соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті гуманітарно-педагогічного факультету запросила у Центр Дозвілля «Творчий простір» до співпраці колег та їх дітей у час святкування Дня Університету. Дощ і мокра трава змусили обрати майданчиком творчих занять другий поверх дев’ятого корпусу. Обмежений простір та шум від гри у теніс аж ніяк не знизив бажання студентів першого і четвертого курсів навчити дітей (дошкільників, молодших школярів і підлітків) декорувати листівки за технікою «квілінг», розмальовувати повітряні кульки, виготовляти свічки із вощини, мудрувати над створенням браслетів з тільки їм властивою гамою кольорів тощо. Кожна дитина та її мамуся могли скористатися аквагримом. Ці неймовірно гарнюсінькі дитячі личка ходили на нашому стадіоні, вболіваючи за мам, татків і дідусів, що змагалися між собою.

Упродовж кількох тижнів підготовкою студентів займалися кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Ковальчук Тамара Іванівна та кандидат педагогічних наук, старший викладач Лапа Оксана Вікторівна. Тренінги і консультації студентів дали добрі плоди – старші студенти навчали першокурсників. У Центрі Дозвілля вони були не менш вправними, ніж їхні наставники.
Зеленосвятські мотиви, Дух, який, здавалося, зійшов у вигляді язиків на ромашковому полі хустинок-галстуків студентів, придавав цій творчості незбагненного колориту, невимушеності й зворушливості. Оздоблені листівки, браслети, розмальовані кульки, свічки із вощини у руках дітей нагадували прадавні зеленосвятські традиції плетіння вінків, клечання осель, завивання берізок нашими пращурами…

Жодна дитина не вийшла без приза чи заохочувального подарунка, які приготували для них профспілка НУБіП України на чолі з її головою – кандидатом технічних наук, доцентом Тарасенком Ростиславом Олександровичем і кафедра соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті гуманітарно-педагогічного факультету на чолі з доктором педагогічних наук, професором Лузаном Петром Григоровичем за підтримки декана факультету, доктора філологічних наук, професора Шинкарука Василя Дмитровича.
Набутий досвід наші студенти використають як у період навчальної педагогічної практики, так і в майбутній професійній діяльності.

Більше фото дивіться за посиланням:
https://vk.com/album198873149_216705752

Тамара Ковальчук,

к.пед.н., доцент кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті 

Тетяна Мацьоха,

студентка 4 курсу "Соціальна педагогіка"

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook