
Мартинчук Олександр Аркадійович
Доцент
фізіологія та епігенетика харчування,
нутриціологія здорового харчування,
харчування різних категорій населення,
особливості харчування в різних вікових групах,
спортивне харчування
вища медична
харчова непереносимість, функціональні захворювання шлунково-кишкового тракту, штучний інтелект в нутриціології
віце президент Асоціації дієтологів України
Shypulin V.P., Martynchuk O.A., Rudenko N.N., Koliada A.K., Tishchenko V.V., Melnyk N.H. Association analysis of pioglitazone effectiveness in treatment of NAFLD patients with obesity and PPARG rs1801282 (Pro12Ala) genotype. Wiadomości Lekarskie. 2021; 74(7): 1617–1621. PMID: 34459761.
Швець , О., Баль-Прилипко , Л., Мартинчук , О., & Савчук , Д. (2024). ВПЛИВ СПОЖИВАННЯ ПРОБІОТИЧНОГО ЙОГУРТУ «КАРПАТСЬКИЙ» НА ІМУННИЙ ЗАХИСТ ВІД СЕЗОННИХ РЕСПІРАТОРНИХ ВІРУСНИХ ІНФЕКЦІЙ. Здоров’я людини і нації, 4, 56-68. https://doi.org/10.31548/humanhealth.4.2024.56
Мартинчук, О., Баль-Прилипко , Л., Швець, О., & Альтанова, А. (2025). МОЖЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В НУТРИЦІОЛОГІЇ. Здоров’я людини і нації, 3(1), 100-125. https://doi.org/10.31548/humanhealth.1.2025.100