В гостях гуманітарно-педагогічного факультету Печерсько-Голосіївський об’єднаний районний військовий комісаріат у місті Києві

15 червня 2015 року

       Деканат гуманітарно-педагогічного факультету співпрацює з Печерсько-Голосіївським об’єднаним районним військовим комісаріатом у місті Києві і запросив для проведення роз’яснювальної роботи його представників. Потреба такої зустрічі нагальна. Як стверджує військовий комісаріат, сьогодні, коли відновлений призив до лав Збройних Сил України, слід ще раз нагадати студентам вищих навчальних закладів про їхні права та обов’язки.
       Так, студенти з числа чоловічої статі, зараховані на денну форму навчання, відповідно до законодавства отримують одноразову відстрочку від строкової служби на час навчання. Однак, кожного року в період з 1 вересня по 1 жовтня кожен повинен особисто представити довідку про навчання встановленого зразка у військовий комісаріат за місцем реєстрації. Якщо інформація не надійшла, такий студент у спеціальній базі автоматично потрапляє в розшук. На жаль, дисципліна і відповідальність молодих людей бажає бути кращою, зауважують військові. Студенти, котрі мешкають у гуртожитках студмістечка, по 2-3 роки не приносять довідки. І це величезна проблема. Буває й так, що гублять приписні свідоцтва, невчасно знімаються з військового обліку та стають на нього.Все це утрудняє роботу військових комісаріатів.
       Крім того, студент, який за неуспішність, невиконання навчального плану був відрахований з числа студентів університету, втрачає право на одноразову відстрочку, наголосили гості. А тому після позитивного висновку медичної комісії він може бути призваний на строкову службу. Ухиляння тягне за собою відкриття кримінальної справи та може загрожувати позбавленням волі на 3 роки.
       До речі, ті, хто офіційно працюють, під час строкової служби отримують середньомісячну заробітну плату і за ними зберігається робоче місце після звільнення з ЗСУ протягом трьох місяців.

Ольга Наконечна
 


 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook