Музей, який варто відвідати кожному

3 липня 2015, 18:20

     Навчальні екскурсії є необхідною складовою навчально-виховного процесу. Вони передбачають створення умов для наближення змісту навчальних предметів до реального життя, посилення практичної та професійно-орієнтаційної спрямованості навчально-виховного процесу, сприяють формуванню всебічно розвиненої особистості. Тому, під керівництвом доцента Ольги Кочкодан, старшого викладача Романа Жили та асистента Ольги Кравченко, в рамках вивчення дисципліни «Хімія», для студентів І курсу механіко–технологічного факультету були проведені екскурсії до Державного музею авіації – найбільшого історико-технічного музею країни.
     Під час екскурсії студенти змогли ознайомитися з розробками практично всіх провідних авіаційних конструкторських бюро XX століття – експозиція музею налічує близько 80 одиниць авіаційної техніки. Деякі з представлених експонатів є дійсно раритетними. Наприклад, Як-3, який виконав одну з головних ролей у фільмі «У бій ідуть лише «старі»», і до сих пір на ньому можна роздивитися скрипковий ключ з нотами.
Першокурсники мали змогу посидіти за штурвалом в кабіні пілота гвинтокрилу МІ-26, що брав участь в миротворчих місіях ООН в Африці та інших гарячих точках світу. В розрізі трагічних подій сьогодення найбільший інтерес у студентів викликала площадка бойової техніки, в тому числі й морської авіації.
     Слід зазначити, що особливу атмосферу створював міжнародний аеропорт «Київ», який знаходиться приблизно в 100 метрах від музею. Кожні 20 хвилин студенти могли спостерігати за злетом та посадкою літаків з різних куточків світу. 


     Студенти задавали безліч питань, цікавилися експонатами Музею, планували наступний маршрут подорожей авіаційним Києвом. Сподіваємося, що екскурсія нікого не залишила байдужим, а з бойовою авіаційною технікою молодь буде зустрічатися тільки в музеях та на виставках.


Асистент кафедри загальної хімії Кравченко О.О.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook