Чудо-дерева у вашому саду – це реально

30 липня 2015 року

 30 липня досвідчені садівники і початківці зібралися в університетській лабораторії «Плодовий сад». Перші – щоб поділитися наявними знаннями, другі ж – навчитися майстерності окулірування плодових дерев. Майстер-клас для них проводили декан агробіологічного факультету Віктор Забалуєв і доцент кафедри садівництва Наталія Шевчук. Віктор Олексійович зізнався, що за свою практику садівника окулірував тисяч 50 дерев. 

 
Першим невеличким етапом була теорія окулірування. Неофіти опановували здатність оперувати необхідними садівничими інструментами, підбирати за своїми вподобаннями плівки для обмотування підщепи тощо. Теоретичний екскурс плавно перейшов у практичну площину. В маточно-живцевому саду кожен бажаючий взявся  до окулірування самотужки. Але під пильним наглядом метрів. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Як зазначила Наталія Шевчук, виконання цієї операції є своєрідним «хірургічним втручанням», а тому для успіху потрібні чистота матеріалу і впевненість виконавця. А якщо до цього додати ще й гарний настрій і позитивну енергетику, матимемо з часом чудо-дерево. Або чудо-дерева з сортами різної стиглості! А чи будуть це яблуні, абрикоси чи груші – вирішувати вам!
 
Ольга Наконечна
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook