Футбольні традиції живуть і перемагають

16 вересня 2015 року
НУБіП України, ННІ ЛіСПГ

Славні спортивні традиції студентів Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, який було створено у мальовничому Голосієво, засновані ще за довоєнних часів. Збірні команди інституту неодноразово займали призові місця у першості Києва та країни з лижних перегонів, баскетболу, кульової стрільби, гандболу, легкої атлетики, футболу та інших видів спорту. Інакше і не могло бути, адже робота у лісі до снаги тільки випускникам зі здоровим тілом і здоровим духом. Не дивно, що спорт у них завше був у пошані. Не один із випускників прославив нашу країну на спортивних теренах світу. Досить згадати світового рекордсмена з кульової стрільби М.Ф. Мельника. За непересічні спортивні заслуги Київський лісогосподарський інститут напередодні війни ОСАВІАХІМом був нагороджений літаком.

Інститут завжди славився своїми легкоатлетами, серед яких були і збірники команд різних відомств і вікових рівнів – Г. Шлончаком, В. Парфенюком, В. Киряновим, С. Грисюком, І. Яремою, борцями, чемпіонами країни різних стилів – А. Каленським, О. Данильчуком, О. Боровцем, А. Іващенком, І. Услістим, О. Бабенком, чемпіоном світу з класичної боротьби Ю. Овчаренком, збірниками УРСР з кульової стрільби, чемпіонами Спартакіади народів СРСР – Л. Чернишовою та Н. Ярмоленко, діючим збірниками країни зі спортивного орієнтування, неодноразовими переможцями світових і європейських змагань – А. Андреєвим, О. Пітірімовою і В. Плохенко та багатьма іншими.

Особливою повагою і популярністю в інституті користується гра мільйонів – футбол. Збірна команда ННІ лісового і садово-паркового господарства постійний учасник і неодноразовий призер традиційного республіканського Кубку з футболу «Юність Посулля» ім. героя України І. Сподаренка. Збірна команда інституту єдина за усі часи у Києві на початку нинішнього тисячоліття виборола право грати у вищій лізі першості столиці з футболу серед ВУЗів – столичних грандів і при цьому досить часто була у призерах. Традиційними стали щорічні зустрічі з футболу команд з числа випускників різних років, у яких нерідко на футбольне поле виходять батьки-випускники проти своїх дітей, нинішніх студентів.

Вже понад 30 років на лісогосподарському факультеті, а з 2001 року у навчально-науковому інституті на початку кожного нового навчального року проводиться чемпіонат з футболу серед груп 1-го курсу і серед збірних курсів, присвячений Дню працівника лісу. Не став виключенням і нинішній рік.

У суботу 12 вересня на стадіоні НУБіП України відбулася чергова першість інституту з футболу серед груп першого курсу. В змаганнях прийняло участь 6 команд (три групи лісівників, дві групи деревообробників і одна садівників). З вітальним словом до учасників змагань звернувся директор інституту, проф. П.І. Лакида, який привітав учасників змагань з Днем фізкультурника і наступаючим святом працівника лісу та побажав усім успіхів у навчанні і спорті.

Переможця першої гри між студентами-першокурстиками технологами деревообробки (збірна 7 і 8 групи) та лісівниками (2 група) основний час, який закінчився з рахунком 1:1, не визначив. У серії пенальті перемогу 2:1 здобули майбутні деревообробники. У другій зустрічі між технологами деревообробки (3 курс 7 група) та лісівниками (3 група) перемогу здобули деревообробники з рахунком 1:0.

У першому півфіналі зустрілися деревообробники, які перемогли у стартовій зустрічі, та майбутні фахівці садово-паркового господарства (збірна 5, 6 і 7 груп). У напруженій боротьбі перемогу вибороли садівники з рахунком 2:0. За результатами другого півфіналу у фінал першості пройшла команда деревообробників (3 курс 7 група), яка у гострій боротьбі здолала лісівників (1 група) з рахунком 2:0. Третє місце у першості завоювали лісівники (1 група), яка у нелегкій боротьбі (рахунок 2:0) перемогла перспективну команду деревообробників (збірна 7 і 8 групи). У фінальній зустрічі садівники перемогли деревообробників (3 курс 7 група) з рахунком 3:1 і стали чемпіонами 2015 р.

Змагання пройшли у дружній та урочистій атмосфері, у якій не було переможених, а тільки переможці. Змагання сприяли єднанню, формуванню колективів груп, набуттю командного духу, який є запорукою майбутніх перемог нинішніх першокурсників. Усі команди учасники першості отримали традиційний приз – кавун, який з перших змагань уособлює одночасно і футбольний м’яч, який попри все єднає людство, і планету Земля, яка вкрита лісами та зеленими насадженнями. Команді переможцю було вручено перехідний Кубок, а іншим призерам дипломи та грамоти. Отримане здоров’я та хороший настрій, без сумніву, додадуть учасникам і вболівальникам традиційних змагань здорового духу і наснаги у навчанні.

Завідувач кафедри лісовідновлення та лісорозведення
професор Маурер В.М.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook