Студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження відвідали Водно-інформаційний центр

23 вересня 2015 року

     Осінь радує гарною погодою і після занять студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження прагнуть відпочити та набратися сил. Але не завжди відпочинок означає пасивність. Так і цього осіннього дня група студентів АКІТ-1302 разом зі своїм наставником Аллою Олексіївною Дудник відправились в один з найцікавіший та найвідвідуваніших закладів Києва – Водно-інформаційний центр.
    Метою центру є покращення інформованості населення стосовно цінностей водних ресурсів та поглиблення усвідомлення важливості їх збереження та раціонального використання. Тому ця екскурсія стала для студентів не лише цікавою, а й повчальною, адже водні ресурси всієї планети обмежені і потребують бережливого ставлення.
    Співробітник центру розповів про роль води у природі та житті людей, про історію Київського водогону, технології очищення та транспортування води до споживача, водовідведення та очищення стічних вод.
     Огляд експозиції дав змогу студентам ознайомитись з водою, процесом водопідготовки, методами раціонального водокористування в побуті, здійснити подорож каналізаційним колектором до очисних споруд Бортницької станції аерації.
     Крім того цікавою стала розповідь про історію створення централізованого водопроводу в місті, який відкритого 1 березня 1872 року та про історію водопроводу міста загалом, що діяв на Подолі щонайменше від 1633 року.
     Особливий інтерес викликала розповідь про круговорот води в природі та відвідання зали, у якій можна спостерігати за таненням льодовиків, зародженням дощу та виверженням гейзерів.
     Величезне задоволення студенти отримали від великих мильних бульбашок, а дехто навіть скористався послугою очищення від негативної енергії (занурення у мильну бульбашку у весь зріст).


     Студенти познайомились із живими рибами — японськими коропами кої, котрі є одними із найдорожчих видів риб у світі. Загалом розповідь екскурсовода та побачене залишили масу позитивних вражень, а також сприяли ініціативі студентів наступного разу відвідати Національний музей «Чорнобиль». З нетерпінням чекатиму цього заходу!

 

Наставник групи АКІТ-1302 Дудник Алла Олексіївна


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook