Продовжуємо вивчати історію рідного університету

3 жовтня 2015 року

     До кінця вересня студенти-першокурсники англомовних та україномовних груп факультетів гуманітарно-педагогічного, механіко-технологічного, конструювання та дизайну, юридичного, ветеринарної медицини в рамках роботи наукових історичних гуртків «History of Ukraine. History of Native Land. Family History»та «Історія України. Історія рідного краю. Історія родини» (науковий керівник – Кравченко Н.Б.) продовжили вивчати історію нашого університету.


Студенти-першокурсники факультету конструювання та дизайну

     За результатами роботи організовано прес-конференцію «Навіщо вивчати історію університету?».

     18 та 25 вересня такі прес-конференції відбулися в україномовних (П-1501, П-1502, П-15СТ) та англомовних (П-1503) групах на юридичному факультеті.


П-1501+ П-15СТ

 

П-1503

     Студенти вважають:
1) You will find out the place where you learn.
2) You learn about the people who studied at this university and what contribution they have made to society. ( Дарія Українець).
3) History makes the most of your intellectual potential. (Іра Коляденко).
4) When a person knows and respects the history of the university, he will have more respects for it ,such as our National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine ,which has a great historical past. ( Катерина Соболєва).

    

     Ось найбільш актуальні думки студентів:

1. Роки навчання – це роки мого життя, отже це і моя історія, історія мого життя. (Анастасія Грибова).
2. Знати історію вузу – значить знати про культуру та наукову спадщину закладу, його внесок у світову скарбницю знань. Для культурної та освіченої людини – це дуже необхідно. (Богдана Загороднюк).
3. Треба вивчати історію свого вишу, щоб розширити світогляд. (Ольга Балочкіна).
4. Історія університету – це історія життя людей, які стали суттю цього закладу, які створили дух його. (Анастасія Грибова).
5. Треба вивчати історію вишу для власного саморозвитку та морально-духовного, патріотичного піднесення. (Світлана Васильчук).

     21 та 23 вересня відбулися прес-конференції на факультетах механіко-технологічному (ПМО-1501, ПМО-1502), а також конструювання та дизайну (КД-1501):

     

     На думку студентів механіко-технологічного факультету, є такі причини, чому потрібно вивчати історію університету (ПМО-1502):
1. Для духовного збагачення та збагачення кругозору людини.
2. Щоб пам'ятати про людей, котрі підіймали університет на ноги, від сільськогосподарського відділення в складі КПІ – до університету незалежної України.
3. Дивитися на досягнення відомих людей, аналізувати їхню діяльність і досягати ще більшого.
4. Щоб розповісти рідним, друзям та знайомим, чого досяг наш університет за роки існування.
5. Щоб бачити досягнення інших людей, які творили історію вишу і самим стати його творцями.
6. Показати всім, що не кожен виш має таке велике і яскраве історичне минуле. З кожним роком історія змінюється і змінюється, а з нею змінюються досягнення університету.
7. Історія нас вчить і показує, що одну гілку зламати можна, а пучок ніхто не зможе. Нам потрібно рухатися разом і тоді буде успіх.
8. Пам'ять про тяжке минуле, яке дало поштовх до нового, кращого життя.
9. Ми самі – історія, були творці в минулому,тепер творцями стаємо ми...


     Студенти факультету конструювання та дизайну (КД-1501) – активні учасники прес-конференції

     21 вересня відбулася прес-конференція на гуманітарно-педагогічному факультеті (СП-1501).
     На думку соціальних педагогів, історію університету потрібно знати, бо без минулого немає майбутнього. Коли абітурієнт обирає той чи інший заклад, то він спирається на його історію та популярність. Адже, в якісь часи виш прославили його студенти, які згодом стали видатними людьми. Таким чином можна скласти 10 кроків «Чому потрібно вивчати історію університету?»:

  1.  Тому, що ти студент цього закладу і повинен знати, де ти навчаєшся.
  2. Знаючи та вивчаючи історію вишу, можна на хвилинку зануритись у минуле від першого дня існування і до сьогодення.
  3.  Історія вишу – це яскраве відображення розвитку навчального закладу та її науково-технічного процесу. А також це і суспільно-політичне та культурне життя.
  4. Коли ми знаходимося у колі рідних та близьких, то ми з легкістю можемо розповісти про історію університету.
  5. Історичне знання – це знання духовне і його потрібно в собі виховувати.
  6. Знаючи історію, є можливість проаналізувати помилки попередніх поколінь та не повторювати їх.
  7.  Знаючи історію університету, на міжнародних конкурсах, зарубіжних конференціях, в інших закладах освіти, доповідь про рідний університет буде більш яскравою та достойною.
  8. Знання історії формує у студентів високу культурну та національну громадську свідомість.
  9.  Щоби порівнювати власний університет та його історію з іншими вищими закладами нашої країни та світу.
  10. Щоби знати, які видатні люди навчались та працюють тут і дають нам свої глибокі знання та діляться своїм досвідом з нами.

     Отже, потрібно не лінуватися і вивчати історію університету. Адже це збагачує нас, та допомагає розвитку особистості та прогресу самого вишу.


Студенти-учасники прес-конференції гуманітарно-педагогічного факультету (СП-1501)

     Активно долучились до роботи і соціальні-педагоги третього курсу, які на прес-конференції, що відбулась 24 вересня, активно обговорювали минуле і сучасне університету та перспективи на майбутнє.

      Завершили свою роботу прес-конференції. Студенти отримали задоволення від дослідницької роботи. Вони пишаються історією університету, ще більше укріпились в вірі, що з вибором вишу вони не помилилися і сповнені прагнення примножити історію НУБіП України добрими справами, успішним навчанням та подальшою видатною трудовою та суспільно-політичною діяльністю.
     На наш погляд, доцільно було б запровадити в університеті спецкурс «Історія НУБіП України», де б студенти-першокурсники спільно з викладачами-істориками, які працюють на факультетах, мали можливість більш глибше долучитись до вивчення історії університету, що так надихає молоде покоління.

Наталія Кравченко,
доцент кафедри історії і політології

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook