Тиждень німецької мови відкрито

2 жовтня 2015 року

     Доброю традицією на гуманітарно-педагогічному факультеті стало проведення тижнів іноземних мов. 1 жовтня відбулося святкове відкриття «Тижня німецької мови», присвяченого 25-й річниці об’єднання Німеччини (3 жовтня 1990 року). У святкуванні, організованому кафедрою іноземної філології і перекладу, взяли участь не лише студенти гуманітарно-педагогічного та інших факультетів НУБіП, а й учні спеціалізованої школи № 80 м. Києва, яка є партнером кафедри.


 

     Декан гуманітарно-педагогічного факультету, професор Шинкарук В.Д. та завідувач кафедри іноземної філології і перекладу, професор Амеліна С.М. привітали учасників заходу й представили гостей. На свято завітали аташе посольства Німеччини в Україні пан Ю. Оттеман, директор бюро перекладів «Профітран» В.В. Ярмоленко, завідувач відділу перекладів перекладацького бюро «Ф’юче» Ю.О. Букус. Скориставшись нагодою, керівництво факультету провело на полях святкового заходу низку робочих розмов з гостями – щодо сприяння посольства Федеративної Республіки Німеччина при укладанні договорів про співпрацю з різними установами цієї країни, про роботу у раді роботодавців факультету та розширення баз перекладацької практики для студентів.

   

     Багато цікавої інформації про події, які супроводжували об’єднання ФРН та НДР у 1990 році, розповів пан Ю. Оттеман. По завершенню розповіді він провів серед студентів німецькомовну вікторину та нагородив переможців, які посіли 1-3 місця, призами. У бібліотечку кафедри іноземної філології і перекладу пан Ю. Оттеман передав книги «Факти про Німеччину» і підбірку періодичних видань, які стануть у нагоді студентам при вивченні німецької мови, а також тим, хто хотів би більше дізнатись про історію, традиції і сьогодення Німеччини.

    
 

     На честь відкриття «Тижня німецької мови» та в знак подяки гостям перед зібранням виступили з концертом студенти-філологи, роботою яких керував старший викладач кафедри іноземної філології і перекладу В.С. Максимчук. Аудиторія мала можливість насолоджуватися німецькою поезією у виконанні Д. Курилко (І к.) та А. Берези (ІІ к.), німецькими піснями у виконанні студенток ІІ курсу А. Берези, Т. Хорхолюк, І.Постоловської та Н. Лагоди, танком у виконанні студенток І курсу С. Андес, О. Войт, І. Коломієць та А. Семесько. Чудовим завершенням цього святкового заходу була постанова студентами ІІІ курсу уривку з твору Й.В. Гете «Фауст», в якій виявила свої акторські можливості А. Деркач, В. Червоних, А. Дейко, Є. Агєєв, А. Вітрищенко.

     Запаливши у своєму серці вогник любові до німецької мови і культури, учасники заходу вже з нетерпінням чекають на інші присвячені Тижню німецької мови в НУБіП, де буде ще багато нового та цікавого.

Наталія Семенівна Ольховська,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook