Делегація економічного факультету взяла участь у Загальних зборах Вишеградської асоціації університетів

5 жовтня 2015 року

     28-30 вересня 2015 р. на запрошення Президента Вишеградської асоціації університетів проф. П. Бєліка (ректора Словацького аграрного університету в Нітрі) декан економічного факультету А. Діброва та заступник декана з міжнародних питань М. Ващик взяли участь у роботі Загальних зборів асоціації.

Довідково: Вишеградська асоціація університетів (ВАУ) була створена в листопаді 2011 р. у рамках реалізації стратегічного проекту «Стійкість в агросекторі країн Вишеградської четвірки і співпрацюючих регіонів» та за підтримки Міжнародного фонду Вишеградської групи. Постійний офіс організації знаходиться у Словацькому аграрному університеті в Нітрі, а НУБіП України є її членом від моменту заснування. На сьогодні до асоціації входить 41 університетів з різних країн світу на правах повноправного та 11 – на правах почесного членства, а основна її мета - налагодження співпраці університетів-партнерів для забезпечення якісної освіти і наукового середовища, яке сприятиме розвитку більш тісної співпраці між країнами Вишеградської групи та інших регіонів в контексті сталого розвитку.
    
Ювілейне, п’яте засідання ВАУ відбулося у Варшавському університеті наук про життя (SGGW, Польща) і зібрало представників 10 країн та понад 30 університетів з Європи та США.

     Під час зустрічі учасники засідання заслухали і прийняли щорічний звіт про діяльність та фінансовий звіт за 2014 р. ВАУ, також було розглянуто і затверджено план діяльності на період 2015-2016 рр., зокрема проведення наступного засідання, студентської наукової конференції і літньої школи. Крім цього, членам асоціації було представлено для затвердження нових її членів: Уманський національний університет садівництва (Україна), Університет агробізнесу і розвитку сільських територій (Болгарія) та Університет Жиліни (Словаччина). Крім цього, почесними членами ВАУ було обрано Аграрний коледж та Аграрний центр Університету штату Луїзіана (США).

 


На фото проф. Діброва А.Д., доцент Ващик М.С., проф. П. Бєлік та проф. Славкова О.П.

 

     Окрім затвердження і вирішення поточних питань діяльності, під час засідання було вручено нещодавно призначену нагород ВАУ – за значні досягнення в галузі освіти, науки і досліджень, активну міжнародну співпрацю в межах та за межами ВАУ, просування Вишеградської асоціації університетів та інші заходи на підтримку спільних цілей Вишеградської асоціації університетів. Її отримав Варшавський університету наук про життя – SGGW.
     Делегація НУБіП України також провели переговори з деканом факультету економічних наук проф. Я. Голембієвським та заступником декана Н. Дреєрською щодо підписання між факультетами договору про подвійні дипломи за магістерськими програмами. Робота в даному напрямку щодо узгодження робочих планів і програм близиться до завершення.

    Делегація НУБіП була запрошена на урочисту інаугурацію нового академічного року Варшавський університету наук про життя, яка відбулась 30 вересня. Ця подія проходить в університеті щороку і знаменує початок нового навчального року, у вишах Польщі це – 1 жовтня.

     Також ми зустрілися зі студентами і викладачами, які за різними програмами в рамках плідної та довготривалої співпраці економічних факультетів НУБіП та SGGW проходять навчання та стажування.
      Студенти економічного факультету НУБіП України Біланюк Михайло, Селівестр Валерія та Кравець Дмитро, що цього року вступили до магістратури Варшавського університету наук про життя на відкритті нового академічного року в SGGW 30.09.2015 р.

     Доцент кафедри статистики та економічного аналізу Макарчук О.Г. та доцент кафедри оподаткування і страхування Лабенко О.М. наразі проходять стажування у Варшавському університеті наук про життя.

Діброва А.Д.,
декан економічного факультету
Ващик М.С.,
заступник декана економічного факультету з міжнародних питань

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook