Науково-методичний семінар наставників: плануємо виховну роботу з першокурсниками

8 жовтня 2015 року

8 жовтня на гуманітарно-педагогічному факультету відбувся науково-методичний семінар для наставників студентських груп. Відкрив семінар проректор із навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який наголосив на вагомості ролі наставника в університеті.

 
Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Віталій Коваленко зазначив, що основна функція наставників – стати для студентів «другими батьками». Для цього надзвичайно важливо розпланувати свою роботу і вивчити індивідуальні особливості кожного підопічного. Він також запропонував аудиторії маршрут по території університету, визначними культурно-історичними місцям Голосіївського району, Києва та України.
 
Доцент кафедри педагогіки Світлана Виговська зосередила увагу на журналі та методичних матеріалах, які було роздано наставникам, і більш детально розповіла про їх зміст і структуру.
 
Ірина  Мартинюк, доцент кафедри психології та соціальної роботи, розповіла наставникам про психологічні механізми адаптації студентів першого курсу до навчання. Доповідач порадила, якими способами підвищувати стресостійкість студентів.
 
Андрій Каленський, доцент кафедри педагогіки, у доповіді відзначив, що плідний процес виховання і навчання у вищому навчальному закладі забезпечується надійно вибудованою системою взаємовідносин наставника і студента. Доповідач дав практичні поради побудови етичних відносин зі студентами та нагадав  про «Етичний кодекс науково-педагогічного працівника», який був ухвалений вченою радою університету 24 червня.
 
Представник студентської організації університету Юрченко Анастасія ознайомила слухачів семінару із формами творчої самореалізації студентської молоді у громадському житті університету.
 
 
В.М. Теслюк, С.В. Виговська, доценти кафедри педагогіки
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook