Перша міжнародна конференція «Зелена модернізація економіки: виклики та можливості»

12 жовтня 2015 року
Торгово-промислова палата України, м Київ

30 вересня в Торгово-промисловій палаті України, м Київ, відбулась Перша міжнародна конференція «Зелена модернізація економіки: виклики та можливості», в якій прийняли участь представники Верховної ради, Міністерств та відомств України, Посольства ФРН в Україні, Торгово-промислової палати ФРН, Институту Фраунгофера, а також доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК доцент Слива Юлія Володимирівна.

Нині, енергоефективність національних підприємств формують енергонезалежність держави. Зважаючи на складну геополітичну ситуацію в країні, питання енергонезалежності стає надзвичайно актуальним і продовжує залишатися визначальним при визначенні конкурентоздатності вітчизняних підприємств. Суттєвий досвід в державній регуляції, запровадженні ефективних систем енергоменеджменту та систем управління навколишнім середовищем мають німецькі державні структури, представники бізнесу та наукові установи. Тому, саме під час Німецьких тижнів в Україні було прийнято рішення обміну досвідом в питаннях ефективного використання енергоресурсів, мотивації бізнесу та підвищенні свідомості населення між представниками ФРН та України.

В рамках конференції цікавими були доповіді «Роль Німеччини в розвитку України», Посла ФРН в Україні д-р Кристофа Вайля. Огляд нинішнього стану зеленої модернізації  економіки України від представників державних установ України, «Впровадження вимог міжнародних стандартів систем енергоменеджменту в промисловості України» та «Управління якістю повітря в країнах східного партнерства» від координаторів та експертів Проекту UNIDO/ГЕФ були цікавими та висвітлили сучасний стан в Україні.

 

 

 

 

 Досвідом поділились представники Німеччини. Живий інтерес та обговорення викликали доповіді «Енергоефективні рішення для малого та середнього бізнесу – досвід Німеччини» Філіпа Ендре, представника Торгово-промислової палати ФРН, «Інституційна перебудова для впровадження систем енергоменеджменту в Німеччині в якості моделі для України» Кея Матзнера, представника Институту Фраунгофера та інші.

Слива Ю.В. наголошує, що було цікаво ознайомитись з досвідом та отримати практичні рекомендації, щодо впровадження систем управління навколишнім середовищем згідно вимог ISO 14001:2015 і систем енергоменеджменту згідно вимог ISO 50001:2011.

 

Доцент кафедри стандартизації

та сертифікації с.-г. продукції,

к.т.н. Юлія Слива.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook