Кафедрі механізації тваринництва виповнилося 55 років

19 жовтня 2015 року
Механіко-технологічний факультет

19 жовтня роботу в секціях продовжила XVI Міжнародна наукова конференція «Сучасні проблеми землеробської механіки». Секція «Механіко-технологічні процеси, робочі органи та машини для тваринництва» проходила на кафедрі «Механізація тваринництва», якій виповнилося 55 років.

Засідання було присвячено актуальним проблемам механізації виробничих процесів у тваринництві. Більше 35 учасників з провідних аграрних університетів України прийняли участь у роботі секції. Учасники відвідали навчальні та наукові лабораторії кафедри, ознайомилися з матеріальною базою та досягненнями науково-навчально-виробничої лабораторії.

Сьогодні нам 55 років – це ювілей, такими словами відкрив секційне засідання завідувач кафедри Геннадій Голуб. Розкрити історичні аспекти становлення кафедри, як самостійної одиниці, слово було надано професору кафедри Ревенко І.І.

Іван Ревенко виділив вклад колективу кафедри на етапах становлення під керівництвом завідувача. Вказав на традиції кафедри бути в лідерах в створенні лабораторій, науково-методичному плані та в реалізації наукових досягнень у виробництво. Разом з тим, сучасні тенденції у матеріальному забезпеченні кафедри не створюють умови по підготовці студентів та наукової діяльності. Зараз наше завдання не тільки зберегти існуючу матеріальну і лабораторну базу, але звернути увагу на підготовку студентів інженерних спеціальностей.

По питанню техніко-технологічному забезпеченню тваринництва в сучасних умовах доповів Геннадій Голуб. Ефективність виробництва продукції тваринництва залежить від багатьох чинників та засоби механізації мають ефективність при роботі у крупних і великих господарствах.

Питання АСУ ТП при машинному доїнні розкрив Василь Дмитрів. Вказав на складність роботи системи «машина-корова-оператор» та перспективи її розвитку.

На секції було прийняте рішення про проведення семінарських зустрічей з обміну досвіду та залучення молодих науковців.

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook