Практичне навчання студентів - співпраця з провідними виробниками сільськогосподарської продукції

26 жовтня 2015 року

 Із кожним роком питання споживання й економії енергоресурсів стає все актуальнішим. Оцінка ефективності використання енергоресурсів підприємством здійснюється шляхом проведення енергоаудиту. Однією із складових такого аудиту є термографічне обстеження, що здійснюється за допомогою спеціального приладу — тепловізора. До проведення таких робіт долучилась кафедра автоматики та робототехнічних систем ім. акад.І. І. Мартиненка на прохання ТОВ «ПОНОМАР», що спеціалізується на вирощуванні грибів і входить до складу групи компаній «ВЕРЕС». Чому це підприємсто ? Саме на цьому підприємстві використовують сучасні технічні засоби автоматизації для керування технологічними процесами і саме тут проходять виробничу практику магістри.


За результатами попередніх досліджень були виявлені пошкодження теплоізоляції як в будівлях, так і в тепломережах, що спричиняє значні втрати енергії, доля якої у структурі собівартості продукції сягає до 50%.


Звернуто увагу персоналу також на окремі порушення теплового режиму в щитах і пультах керування електроспоживачами, наслідком чого може бути серйозна аварія.
Сподіваємось, що така співпраця стане доброю традицією у стосунках між підприємством та кафедрою.

ст.викл. кафедри АРС, к.т.н.   Комарчук Д.С.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook