Студенти І курсу 9 групи факультету ветеринарної медицини ввійшли в екскурс історії шістдесятництва

27 жовтня 2015, 9:13
МУЗЕЙ ШІСТДЕСЯТНИЦТВА

22 жовтня 2015 року куратор І курсу 9 групи факультету ветеринарної медицини НУБіП України, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин Данілов Василь Бенедиктович організував екскурсію студентів у "Музей шістдесятництва" та інші історичні місця Києва.


В музеї студенти ознайомилися з історією українського національно-визвольного руху 6080-х років ХХ-го століття, а також з діяльністю членів Київського і Львівського Клубів творчої молоді, їхніми подорожами Україною. Першокурсники дізналися про діяльність Молодіжної робітничої студії «Брама», Робітничого літературного гуртка у Вишгороді, Молодіжного експериментального театру Леся Танюка, а також поринули у творче середовище Києва 1960-х років.
Велику частину експозиції у Музеї належить критику Івану Світличному, художниці Аллі Горській, журналісту В’ячеславу Чорноволу, поетам Василю Симоненко, Ліні Костенко, Василю Стусу та Івану Драчу, з якою студенти  з цікавістю ознайомились.

Більшість шістдесятників були засуджені до тюремного ув’язнення або зазнали різноманітних утисків. Студенти 1 курсу 9 групи зі стендів ознайомилися з збіркою документів, яка свідчить про масовий характер радянських репресій у 1960-1970-х роках.
З цікавістю студенти ознайомлювались з експозицією добірки фотографій, присвячених здобуттю незалежності України – адже шістдесятники брали активну участь у становленні  української державності у 19801990-х роках і не втрачають своєї громадянської активності і дотепер.

 

Також студенти з цікавістю і захватом відвідали історичні місця Києва. Зокрема, пройшлися Андріївським узвозом другою за популярністю вулицею Києва після Хрещатика, яка веде від Володимирської вулиці до Десятинної та Контрактової площі. Андріївський узвіз вважається вулицею-музеєм, тому студенти з цікавістю оглядали пам'ятки архітектури та будинки, в яких жили виданті люди того часу, а також скульптури.

Також студенти оглянули унікальну пам’ятку оборонної архітектури Київської Русі – Золоті ворота. Як і Софія Київська, Золоті ворота належать до найдавніших споруд Східної Європи першої половини XI cт, що дуже студентів зацікавило.

 

Із захватом першокурсники побували також на Софіївській площі, яка була названа на честь Софійського собору, який побудували в 1037 році.

 

Куратор І курсу 9 групи, доцент кафедри фізіології,

патофізіології та імунології тварин Данілов Василь Бенедиктович

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook